Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Eğitim

600 kursiyer eğitimlerini tamamladı

GAZİANTEP (PHA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile İpek Yolu Kalkınma Ajansı iş birliğinde üreten çiftçi kadınların iş hayatındaki etkinliğini artırmak ve aile ekonomisine katkıda bulunmasını sağlamak için Gastronomi ve Tarımsal Eğitim Merkezi’nde yürütülen eğitimlerden bugüne kadar 600 kişi yararlandı.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
600 kursiyer eğitimlerini tamamladı
Paylaş:

Tarıma, kadına ve topluma değer kazandırmayı amaçlayan merkezde, seracılık eğitimi, budamacılık eğitimi, meyve fidesi yetiştirme ve kooperatifçiliği geliştirme eğitimleri başta olmak çiftçilikle ilgili teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor. Oğuzeli ilçesinde 28 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulan merkezde, ayrıca kadın çiftçiler sera alanlarında ve açık tarım alanlarında üretim de yapabiliyor.  
Kursiyerler, üretmiş oldukları ürünleri pazarlama imkânı da buluyor
Kurulan kooperatifler ile kadın girişimcilere üretmiş oldukları ürünlere katma değer kazandıracak projelerle birlikte ürün işleme paketleme ve depolama gibi eğitimler de veriliyor. 
Tarımsal Hizmetler ve Gıda Daire Başkanlığınca 2020 yılından faaliyet göstermeye başlayan merkezin amaçları arasında bölgedeki çiftçilerin mesleki anlamda bilgi ve tecrübesini arttırmak, kadınların ekonomik özgürlüklerini kazanarak aile ekonomisine katkı sağlamasını desteklemek yer alıyor.  
 

Kaynak : PHA

Bu haber Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Eğitim Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yeni Slow Radyo