Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Güncel

Adalet Bakanlığı, adli emanetler için teftiş başlattı

ANKARA (PERRE) - Berfin GÜRBÜZ- Büyükçekmece Adliyesi'nde emanet bölümünden çalınan altınların ardından Adalet Bakanlığı, adliyelerdeki adli emanetlerle ilgili teftiş sürecini başlattı.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
Adalet Bakanlığı, adli emanetler için teftiş başlattı
Paylaş:

Büyükçekmece Adliyesi'nde görevli bir büro personelinin emanet bölümündeki altınları çalıp yurt dışına kaçmasının ardından Adalet Bakanlığı, adliyelerdeki adli emanetlerle ilgili teftiş sürecini başlattı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM Genel Kurulu bütçe görüşmelerinin öncesinde yaptığı açıklamada, Büyükçekmece ve Adalar adliyelerinde süren soruşturmalara ilişkin bilgi verdi. Tunç, "Büyükçekmece Başsavcılığınca 10 gözaltı, 2 tutuklama kararı verildi. Kırmızı bültenle ilgili çalışmalar devam ediyor" dedi.

Bakan Tunç, adli emanetlerin saklanması ve denetimlerinin yönetmelikle belirlendiğini belirterek, Türkiye genelindeki sayım ve teftişlerin sürdüğünü söyledi. Tunç, "Bu teftişler sonrasında gelecek rapor doğrultusunda gerekli adımları kararlılıkla atacağız" ifadelerine yer verdi.

Yeni bir uygulama ve sistemle ilgili olarak Tunç, değerli eşyaların daha güvenli depo kasalarda saklanması gerektiğini vurguladı ve "Kasaların tek anahtarla açılmaması gerekiyor. Bu konuyu araştırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak : PERRE

Bu haber Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Güncel Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yeni Slow Radyo