Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Güncel

Adıyaman Belediyesi zabıta ekipleri, dilendirilen çocukları ailelerine teslim etti

ADIYAMAN (PHA) - Rojin SÜNGÜ - Adıyaman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde dilendirilen ve mendil satan küçük yaştaki çocukları tespit ederek ailelerine teslim etti. Yetkililer, çocukların sokakta çalıştırılmasının suç teşkil ettiğini vurgulayarak aileleri uyardı.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
Adıyaman Belediyesi zabıta ekipleri, dilendirilen çocukları ailelerine teslim etti
Paylaş:

Zabıta Ekipleri Denetimlerini Sürdürüyor

Vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendiren zabıta ekipleri, özellikle trafik ışıkları gibi yoğun noktalarda dilendirilen çocukları tespit ederek ailelerine ulaştırdı. Ailelere, çocukların dilendirilmesinin 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 229. maddesi kapsamında suç olduğu hatırlatıldı.

Söz konusu maddeye göre, çocukları dilencilikte araç olarak kullanan kişilere bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası öngörülüyor. Yetkililer, benzer durumların tekrarlanması halinde cezai işlem uygulanacağını belirtti.

Çocuk Hakları ve Eğitim Vurgusu

Adıyaman Belediyesi yetkilileri, çocukların eğitimden kopmaması ve korunması için dilendirilmesine karşı mücadelelerini sürdüreceklerini bildirdi. Vatandaşlardan, bu tür durumlarla karşılaştıklarında 153 Zabıta İhbar Hattı’na bildirimde bulunmaları istendi.

Yetkililer, çocukların korunması için toplumun da duyarlı olması gerektiğini belirterek, dilendirilen çocuklara para vermenin bu suistimalleri teşvik ettiğine dikkat çekti. Adıyaman Belediyesi, çocuk haklarının korunmasına yönelik denetimlerini aralıksız sürdüreceğini duyurdu.

Kaynak : PHA

Bu haber Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Güncel Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yeni Slow Radyo