Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Ekonomi

Bakan Işıkhan: 'Açık iş sayısı yüzde 4,1 arttı'

ANKARA (PHA) - Rojin SÜNGÜ – Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR tarafından hazırlanan Açık İş İstatistikleri Araştırması’nın 2025 yılı birinci çeyrek sonuçlarının yayımlandığını açıkladı. Rapora göre Türkiye genelinde işletmelerde tespit edilen açık iş sayısı 343 bin 770’e ulaşırken, bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,1’lik artışa işaret ediyor.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
Bakan Işıkhan: 'Açık iş sayısı yüzde 4,1 arttı'
Paylaş:

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, işgücü piyasasına dair güncel verileri paylaşarak istihdama yönelik adımların sürdüğünü belirtti. Açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“İş arayan vatandaşlarımızın istihdama katılımlarını kolaylaştırıcı adımlar atmaya devam ediyoruz. En fazla işçi talep eden sektörler ve en fazla işçi aranan meslekleri belirlemek amacıyla İŞKUR tarafından hazırlanan Açık İş İstatistikleri Araştırması’nın 2025 yılı birinci çeyrek sonuç raporu yayımlandı.”

Açık İş Sayısı 343 Bini Aştı

Bakan Işıkhan’ın açıklamasına göre, 2025 yılı birinci çeyreğinde 1 ve daha fazla kişi istihdam eden işletmeler baz alınarak yapılan araştırmada toplam 343 bin 770 açık iş tespit edildi. Bu rakam, geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 4,1 oranında artış anlamına geliyor.

İmalat, Konaklama ve İnşaat Sektörü Öne Çıktı

Rapora göre açık iş oranının en yüksek olduğu sektörler şu şekilde sıralandı:

İmalat sektörü

Konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetleri

İnşaat sektörü

Bu alanlarda nitelikli ve niteliksiz işgücü ihtiyacının arttığı, işverenlerin özellikle bu sektörlerde yoğun olarak personel aradığı kaydedildi.

İşgücü Talebinin Takibi Sürüyor

İŞKUR’un düzenli olarak gerçekleştirdiği Açık İş İstatistikleri Araştırması, Türkiye genelinde istihdam ihtiyaçlarının belirlenmesinde ve mesleki eğitim politikalarının yönlendirilmesinde önemli bir veri kaynağı olarak değerlendiriliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri, işgücü piyasasının dinamiklerini yakından takip ettiklerini ve iş arayanlar ile işverenleri en uygun şekilde buluşturmak amacıyla çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Kaynak : PHA

Bu haber Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Ekonomi Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yeni Slow Radyo