Şanlıurfa İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ziyaretleri sırasında Tarım müdürlüğü Toplantı salonunda Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, Tarımsal Arazilerin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi, Tarım Sektörü Paydaşları ve Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü çalışanları ile ayrı ayrı görüşmeler yaptı. Toplantılara;

Tarım İl müdürlüğü toplantı salonunda kapsamlı bir toplantı gerçekleştirildi, toplantının başkanlığını bakan İbrahim Yumaklı yaparken, toplantının moderatörlüğünü Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak yaptı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sertifikalı tohum üretiminde Türkiye’de 3. sırada olan Şanlıurfa’da üretilen tohumları çiftçilere teslim etti.

Tohumları teslim alan Esma Bulut, Hatice Emek, Hatice Bulut, Emine Bulut, Fatma Bulut, İsmail Bulut ve Derviş Erik bakan Yumaklı ve Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Tarım bakanı İbrahim Yumaklı, işlenebilir tarım arazi dağılımında, Türkiye'de 3.sırada yer alan Şanlıurfa’nın sertifikalı tohum üretiminde ülkemiz tohum ihtiyacının yüzde 9 unu karşılamakta olduğunu ifade etti.

TAKE programı sonrasında Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak moderatörlüğünde tarım, orman ve su alanındaki paydaşları ve Üreticilerin bir araya geldiği toplantı, Bakan İbrahim Yumaklı başkanlığında yapıldı.

Toplantıda Şanlıurfa üreticilerinin sorunları ve problemleri masaya yatırıldı. Tarımsal Üretim Planlaması kapsamında Şanlıurfa’da yürütülecek olan faaliyet ve planlama doğrultusunda gerçekleştirilecek uygulamalardan bahsedildi.

Bakan Yumaklı Tarımsal Üretim Planlamasının milletimiz için elzem olduğunu ifade etti

Şanlıurfa girişimciliğinin hayat bulduğu önemli alanlarda Bakanımız İbrahim Yumaklı, Tohumculuk Tesisi, Besi Organize Sanayi Bölgesi, Biyoteknoloji Firma incelemelerinde bulundu.

Şanlıurfa'nın ülkemizdeki üretim alanı, hem de üretim miktarı olarak lokomotif illerden birisi olduğuna vurgu yapan Bakan İbrahim Yumaklı, üreticiler ile olan görüşmesinde Şanlıurfa’ya tekrar geleceğinin sözünü verdi.

Şanlıurfa İl Tarım müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen Toplantı ’ya Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa AK parti milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, İbrahim Eyupoğlu, Şanlıurfa AK Parti il başkanı Ali İhsan Delioğlu ve çok sayıda bürokrat katıldı.

Haber: Zeynel Abidin Kıymaz

Kaynak : PHA