Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan, açıklamasında, "Bugün, basın mensuplarının emek ve özverisi kutlanırken, bir yandan da ülkemizin dört bir yanında yaşanan acı olaylara ve doğal felaketlere duyarlılığımızı yitirmememiz gerekiyor. 6 Şubat'ta Adıyaman ve çevresinde meydana gelen deprem, bizleri derinden üzmüş, birçok aileyi yasa boğmuştur. Bu acı günlerde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyoruz" dedi.

Aynı zamanda depremde hayatını kaybeden meslektaşlarına da başsağlığı dileklerini ileten Aslan, "Bu felaket, sadece bir coğrafyayı değil, aynı zamanda basın dünyasını da etkilemiştir. Meslektaşlarımızın kaybı, bizleri derinden sarstı. Onların anıları önünde saygıyla eğiliyor, ailelerine ve meslek camiamıza baş sağlığı diliyoruz. Gazetecilik, toplumun haber alma hakkını savunurken, aynı zamanda onurlu bir sorumluluktur. Bu zorlu görevde hayatını kaybeden meslektaşlarımızı unutmayacak, onların izinden yürümeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Açıklamasının devamında, basın mensuplarının zorlu koşullarda görevlerini sürdürdüğünü vurgulayan Başkan Aslan, onlara destek olunması ve hak ettikleri değerin verilmesi gerektiğini belirterek, "Çalışan Gazeteciler Günü, basın mensuplarının hak ettikleri değeri görmesi, sorumluluklarından dolayı takdir edilmesi gereken bir gün. Ancak unutulmamalıdır ki bu sorumluluklar, meslektaşlarımızın hayatlarını riske atmadan yerine getirilebilmesi için uygun koşulların sağlanmasıyla mümkündür. Basın özgürlüğü, demokrasinin temel taşlarından biridir. Bu nedenle, gazetecilerin bağımsızlığı ve güvenliği her zaman ön planda olmalıdır" şeklinde konuştu.

Adıyaman FAAL Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan, tüm basın mensuplarına, çalışan gazetecilerin özverili çalışmalarını takdir etmeleri ve onlara destek olmaları çağrısında bulunarak, medya sektöründeki sorunlara çözüm bulunması temennisinde bulundu.

Açıklamasının sonunda Başkan Aslan,” 10 Ocak çalışan gazeteciler gününde 6 Şubat’ta şehit olan meslektaşlarımız anısına mevlit okutulacaktır. Mevlit programımızda sizleri de aramızda görmekten onur duyarız. Mevlit programı 10 Ocak Çarşamba günü saat 11.30 da Yenipınar Cami’sinde okutulacaktır.” dedi.

Kaynak : PHA