Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Güncel

Başkan Zeynel Polat: ‘Bayramlar barış ve kardeşliğin güçlendiği günler olmalı’

ADIYAMAN (PERRE) - Şeriban ÖZÇAKMAK - KESK ve Eğitim-Sen Adıyaman Şubesi, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda barış, kardeşlik, dayanışma ve demokratikleşme vurgusu yaptı. Açıklamayı yapan Eğitim-Sen Adıyaman Şube Başkanı Zeynel Polat, bayramların toplumsal barışın güçlenmesine vesile olması temennisinde bulundu.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
Başkan Zeynel Polat: ‘Bayramlar barış ve kardeşliğin güçlendiği günler olmalı’
Paylaş:

KESK ve Eğitim-Sen Adıyaman Şubesi tarafından Kurban Bayramı dolayısıyla yayımlanan mesajda, toplumsal barış, demokrasi ve dayanışma çağrısı yapıldı. Açıklamayı yapan Zeynel Polat, Kurban Bayramı'nın barışın, kardeşliğin ve ortak yaşam iradesinin güçlendiği günlere vesile olması gerektiğini söyledi.

"Türkiye'nin En Büyük İhtiyacı Toplumsal Barıştır"

Başkan Polat, Türkiye'nin en çok ihtiyaç duyduğu şeyin çatışma ve kutuplaştırmanın sona erdiği demokratik bir gelecek olduğunu ifade ederek, "Türkiye'nin en çok ihtiyaç duyduğu şey; çatışmanın, kutuplaştırmanın ve baskı politikalarının son bulduğu; demokratikleşmenin, adaletin ve toplumsal barışın hâkim olduğu bir gelecektir. Kalıcı bir barışın yolu; halkların eşitliğini tanıyan, demokratik hak ve özgürlükleri güvence altına alan, emekten ve halktan yana bir toplumsal düzenden geçmektedir" dedi.

"Barışı ve Halk İradesini Savunmaya Devam Edeceğiz"

KESK ve Eğitim Sen olarak demokrasi, emek ve barış mücadelesini sürdürmeye devam edeceklerini belirten Başkan Polat, baskılara karşı örgütlü mücadelenin önemine dikkat çekerek, "KESK ve Eğitim Sen olarak; savaş politikalarına karşı barışı, kayyumlara ve antidemokratik uygulamalara karşı halk iradesini, baskılara karşı örgütlü mücadeleyi savunmaya devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki demokrasi, barış ve emek mücadelesi birbirinden ayrı değildir" ifadelerini kullandı.

"Bayram Umutların Büyüdüğü Günlere Vesile Olsun"

Bayramların acıların değil umutların büyüdüğü günlere dönüşmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Polat, demokratik çözüm ve barış iradesinin güç kazanması temennisinde bulunarak, "Bu bayramın; acıların değil umutların büyüdüğü, halkların eşit ve özgür bir yaşamda buluştuğu, demokratik çözüm ve barış iradesinin güç kazandığı günlerin başlangıcı olmasını diliyoruz. Tüm halklarımızın Kurban Bayramı kutlu olsun" dedi.

Başkan, Polat açıklamasının tamamında şu ifadelere yer verdi:

"Kurban Bayramı'nın; barışın, kardeşliğin, dayanışmanın ve ortak yaşam iradesinin güçlendiği günlere vesile olmasını diliyoruz.

Türkiye'nin en çok ihtiyaç duyduğu şey; çatışmanın, kutuplaştırmanın ve baskı politikalarının son bulduğu; demokratikleşmenin, adaletin ve toplumsal barışın hâkim olduğu bir gelecektir. Kalıcı bir barışın yolu; halkların eşitliğini tanıyan, demokratik hak ve özgürlükleri güvence altına alan, emekten ve halktan yana bir toplumsal düzenden geçmektedir.

KESK ve Eğitim Sen olarak; savaş politikalarına karşı barışı, kayyumlara ve antidemokratik uygulamalara karşı halk iradesini, baskılara karşı örgütlü mücadeleyi savunmaya devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki demokrasi, barış ve emek mücadelesi birbirinden ayrı değildir.

Bu bayramın; acıların değil umutların büyüdüğü, halkların eşit ve özgür bir yaşamda buluştuğu, demokratik çözüm ve barış iradesinin güç kazandığı günlerin başlangıcı olmasını diliyoruz. Tüm halklarımızın Kurban Bayramı kutlu olsun."

"Cejna Qurbanê pîroz bibe; bila bibe sedema xurtbûna aşitî, biratiyê, hevgirtinê û jiyana hevpar.

Tişta ku Tirkiyeyê herî zêde pêdivî ye; dawîhatina şer, cudakirin û siyaseta zordariyê ye. Em bawer dikin ku rêya aştiya mayînde; ji demokrasiyê, wekheviyê, azadiyê û mafên gelan derbas dibe.

Wek KESK û Eğitim Sen em ê her dem li hemberî siyaseta şer, ji aşitiyê re; li hemberî qeyûm û pratîkên antîdemokratîk, ji îradeya gelan re û li hemberî zext û neheqiyan, ji tekoşîna rêxistinî re rawestin. Ji ber ku em dizanin ku tekoşîna aştiyê, demokrasiyê û kedkaran ji hev nayê veqetandin.

Hêvî dikin ku ev cejn bibe destpêka rojên ku tê de hêvî mezin dibe, gel bi hev re di jiyaneke wekhev û azad de dicivin û îradeya çareseriya demokratîk û aştiyê xurt dibe.

Cejna Qurbanê ya hemû gelan pîroz be."

Kaynak : PERRE

Bu haber Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Güncel Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yeni Slow Radyo