Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Siyaset

CHP’li Yontar Çorlu’da yaşanan kirliliği Meclis gündemine taşıdı

TEKİRDAĞ (PHA) - CHP Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Nurten Yontar, Tekirdağ Çorlu’da uzun zamandır devam eden kirliliğe işaret ederek, Çevre İl Müdürlüğü’nün denetimleri artırmasını istedi. Yontar, “İnsan sağlığı önceliğimizdir” vurgusu yaptı.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
CHP’li Yontar Çorlu’da yaşanan kirliliği Meclis gündemine taşıdı
Paylaş:

Hava kirliliğinin ve kötü kokunun havaların ısınması ile daha da arttığına işaret eden Yontar, şunları söyledi: “Tekirdağ Çorlu’da uzun zamandır devam eden kötü koku ve kirli hava özellikle havaların durağan olmasına bağlı olarak kimyasal kokuların daha da artmasına, çevre ve sağlık problemlerine neden olmaktadır. Özellikle Çorlu Mühendislik Fakültesi Nuryıldız, ARTA tekstil fabrikalarının olduğu bölge ile Hacı Şeremet mevkisinde bu daha da yoğunlaşmakta. “

Şikâyetler sonuçsuz kalmaktadır

Sorunun Çorlu’nun sınır ilçelerinde, Ergene ve Murat’ta da hissedildiğini ifade eden Yontar, “Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne ve CİMER’e yapılan şikâyetler sonuçsuz kalmaktadır. Belediyelerin denetim alanları dışında kalan sanayi bölgeleri yeterince denetlenmediği ve caydırıcı cezalar kesilemediği için kirlilik ve koku artıyor. Çevre İl Müdürlüğü baskın denetimleri sıklaştırmalı, cezai işlem yetkisine yönelik güncellemeler yapılmalı, cezalar artırılmalıdır. İnsan sağlığı önceliğimizdir” diye konuştu.

Kaynak : PHA

Bu haber Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Siyaset Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yeni Slow Radyo