Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Güncel

DEM Parti heyeti Süleymaniye'de: 'Suriye'de demokratik süreç için görüşlerimizi paylaştık'

ULUSAL (PHA) - Rojin SÜNGÜ - DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları liderliğindeki parti heyeti, Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde temaslarını sürdürdü. Erbil'de Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanı Bafel Talabani ile yapılan görüşmenin ardından heyet, Süleymaniye’ye geçerek KYB'nin kurucusu ve Irak’ın ilk Kürt Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin mezarını ziyaret etti.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
DEM Parti heyeti Süleymaniye'de: 'Suriye'de demokratik süreç için görüşlerimizi paylaştık'
Paylaş:

Hatimoğulları, ziyaretlerine ilişkin yaptığı açıklamada, “Suriye’de halkların barış ve kardeşlik içinde yaşayabileceği demokratik bir zeminin inşası konusunda görüşlerimizi paylaştık” ifadelerini kullandı.

Erbil’de KYB ile Görüşme

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüleri Ebru Günay ve Berdan Öztürk’ten oluşan heyet, Erbil’de KYB Başkanı Bafel Talabani ve KYB İlişkiler Temsilcisi Derbas Kosret Resul ile bir araya geldi. Görüşmede, Kürt halkının ulusal birliği ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

Süleymaniye’de Celal Talabani’nin Mezarı Ziyaret Edildi

DEM Parti heyeti, Süleymaniye’de KYB kurucusu Celal Talabani’nin mezarını ziyaret ederek, Talabani'yi andı. Ziyarete ilişkin konuşan Tülay Hatimoğulları, şunları söyledi:

“Mam Celal, Kürt halkının ulusal birliği için mücadele eden, Orta Doğu’nun karmaşık denklemini çözme kabiliyetiyle tanınan önemli bir liderdi. Onu bu makamda saygıyla anıyorum. Kürt halkının haklarının kazanılması ve ulusal birliği için diyalog ve müzakerelerde bulunduk.”

"Demokratik Bir Suriye İçin Çalışıyoruz"

Hatimoğulları, heyetin temaslarının yalnızca Kürt halkının haklarıyla sınırlı olmadığını belirterek, Suriye’de barışçıl ve demokratik bir sürecin inşası için de görüş alışverişinde bulunduklarını dile getirdi. Şunları ekledi:

“Suriye’de demokratik bir sürecin inşası, halkların barış ve kardeşlik içinde yaşayabileceği bir zeminin oluşturulması için görüşlerimizi paylaştık. Eğer hayatta olsaydı, Mam Celal’in bu çalışmalara canı gönülden katkı vereceğine inanıyorum. Bugün onun mirasını sürdüren Bafel Talabani’nin bu sürece katkı verdiğini görmekten memnuniyet duyuyoruz.”

Kaynak : PHA

Bu haber Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Güncel Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yeni Slow Radyo