Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Güncel

DEM Partili Coşkun'dan kayyım tepkisi: 'Kürtlerin seçme ve seçilme hakkı ellerinden alınmıştır' - Videolu Haber

ADIYAMAN (PHA) - Gülbahar SÜNGÜ - DEM Parti Adıyaman İl Eşbaşkanı Av. Hüseyin Coşkun, Mardin, Batman ve Halfeti belediyelerine kayyım atanmasına ilişkin bir açıklama yaptı. Coşkun, bu uygulamaların hukuka aykırı olduğunu belirterek, demokratik kamuoyunu kayyım atamalarına karşı durmaya çağırdı.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
DEM Partili Coşkun'dan kayyım tepkisi: 'Kürtlerin seçme ve seçilme hakkı ellerinden alınmıştır'  - Videolu Haber
Paylaş:

Coşkun, ülkede her gün anti-demokratik uygulamalar, haksızlıklar ve hukuksuzluklarla karşılaştıklarını ifade ederek, kadın cinayetleri, çocuk istismarı ve emeklilerin ekonomik sıkıntılarına dikkat çekti. Bu sorunlar varken, iktidarın Kürt halkına yönelik politikalarını eleştirdi.

31 Mart yerel seçimlerinde kayyım atanan belediyelerin yeniden halkın iradesiyle seçildiğini hatırlatan Coşkun, sabah saatlerinde hukuka aykırı bir şekilde Mardin, Batman ve Halfeti belediyelerine kayyım atandığını vurguladı. Bu durumun sadece Kürtlerin değil, 85 milyon vatandaşın ortak meselesi olduğunu belirterek, bunun bir demokrasi, adalet, hukuk ve özgürlük sorunu olduğunu söyledi.

Coşkun, kayyım politikalarının AK Parti'nin siyasi tükenmişliğini gösterdiğini ve Kürtleri demokratik siyasetin dışına itme çabası olduğunu ifade etti. Bu çabanın boşa çıkacağını belirten Coşkun, "Kayyım politikaları evet bize dert oldu ama biz de AKP iktidarının karşısında diz çökmedik. Bu da onlara dert olsun." dedi.

Son olarak, tüm demokratik kamuoyunu kayyım atamalarına karşı çıkmaya davet eden Coşkun, seçme ve seçilme hakkının korunmasının önemine dikkat çekti.

Kaynak : PHA

Bu haber Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Güncel Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yeni Slow Radyo