Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Eğitim

“Deneyimi Tasarlıyorum″ yarışması büyük ilgi gördü

ADIYAMAN (PHA) - Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından bu yıl ortaokullar arası "Deneyimi Tasarlıyorum" yarışması düzenlendi.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
“Deneyimi Tasarlıyorum″ yarışması büyük ilgi gördü
Paylaş:

Önceki yıllarda Bölükyayla Ortaokulu tarafından hayata geçirilen etkinlik, bu yıl tüm ortaokullarımızı kapsayacak şekilde genişletildi. Kahta Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen yarışmada, her ortaokuldan katılan öğrenci ekiplerine deney malzemeleri verildi. Kura ile belirlenen deneyleri, belirlenen süre içerisinde tasarlamaları, raporlaştırmaları ve uygulamaları istendi. Öğrenciler yapılan bu yarışma ile laboratuvar malzemelerini daha etkin kullanarak teorik olan bilgilerini birbirleri ile iş birliği halinde pratiğe döktüler. Yarışmaya katılan tüm öğrenci ekipleri, deneyleri tasarlamak ve uygulamak için büyük çaba gösterdiler. Gösterilen bu emek ve özveri, jüriyi de oldukça etkiledi. Jüri tarafından değerlendirilmelerde Atatürk İmam Hatip Ortaokulu birinci, Şehit Murat Toprak Ortaokulu ikinci, Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu üçüncü oldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Lütfü Başli, yarışmanın selamlama konuşmasında “Bu yıl ilki düzenlenen 'Deneyimi Tasarlıyorum' yarışması, Kahta ilçemizin ortaokul öğrencileri arasında bilimsel düşünceyi ve yaratıcı yetenekleri teşvik etmek adına önemli bir adım olmuştur. Öğrencilerimizin laboratuvar malzemelerini etkin bir şekilde kullanarak teorik bilgilerini pratiğe dökmeleri ve takım çalışması içerisinde iş birliği yapmaları bizleri gururlandırmıştır. Yarışma formatı gereği derece belirlemek durumunda kalınmış olsa da takımlarımızın aldıkları puanlar arasında küçük farklılıklar olduğunu belirtmek isterim. En nihayetine düzenlediğimiz her yarışmada olduğu gibi burada da amaç öğrencilerimizin bu deneyimi kazanmaları, bu heyecana ortak olmaları ve eğlenirken öğrenme yaşantıları edinmeleridir. Bu vesileyle genç bilim insanlarımızı ayrı ayrı tebrik ediyor, yaşamlarını bilimin ışığında başarılara imza atarak sürdürmelerini temenni ediyorum. Yarışmada büyük bir özveri ve emek gösteren tüm öğrenci ekiplerini tebrik ediyorum. Ayrıca, bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen öğretmenlerimize, jüri üyelerimize ve koordinatörlerimize teşekkür ederim.” Şeklinde konuştu. Bölükyayla Ortaokulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni Aklime Pelin Aydınlı ve Bölükyayla İmam Hatip Ortaokulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni İlyas Berendi koordinatörlüğünde düzenlenen yarışmanın jürisinde; TP Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fizik Öğretmeni Rahime Yiğiter, Borsa İstanbul Anadolu Lisesi Fizik Öğretmeni Selcan Didem Kayapınar, Narince Çok Programlı Anadolu Lisesi Kimya Öğretmeni Ali Altın, GAP Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Seda Poyraz ve GAP Anadolu Lisesi Kimya Öğretmeni Ceren Aktepe görev aldı.

Kaynak : PHA

Bu haber Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Eğitim Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yeni Slow Radyo