Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Güncel

Elektrik borcu nedeniyle icralık olan aileye destek

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde 2 engelli çocuğu olan 70 yaşındaki Fahriye Güngör’e elektrik faturası borcu nedeniyle 130,5 bin liralık haciz geldiğini gündeme getirmesiyle Kahta Kaymakamlığının devreye girmesiyle AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından ailenin mağduriyeti giderilerek enerji kullanımı sağlandı.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
Elektrik borcu nedeniyle icralık olan aileye destek
Paylaş:

"Sizin hiç mi merhametiniz yok"
CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman’da 2 engelli çocuğu olan 70 yaşındaki Fahriye Güngör’e elektrik faturası borcu nedeniyle 130,5 bin liralık haciz geldiğini belirterek, Güngör’ün çocukları ile mum ışığında oturduğu anın görüntüsünü paylaştı. Tutdere, "Sizin hiç mi vicdanınız yok? Sizin hiç mi merhametiniz yok" dedi.
CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; Adıyaman’da 2 engelli çocuğu olan 70 yaşındaki Fahriye Güngör’e elektrik faturası borcu nedeniyle haciz geldiğini belirtti. Toplam 130 bin 506 liralık haciz işlemine ilişkin belgeleri paylaşan Tutdere,"2 engelli çocuğuna hem annelik hem babalık yapan, kendisi de yüzde elli görme engelli olan 70 yaşındaki Fahriye teyzeye 123 bin liralık icra takibi başlatan AKEDAŞ Elektrik 7 sene boyunca aklınız neredeydi? Sizin hiç mi vicdanınız yok? Sizin hiç mi merhametiniz yok" diye sordu.
"Sosyal medya yoluyla öğrenmiş olduk"
Olayın ardından yazılı açıklamada bulunan Kahta Kaymakamlığı tarafından şu ifadelere yer verildi:
"İlçemizde, iki engelli çocuğu bulunan ve kendisi de yüzde yetmiş görme engelli olan bir vatandaşımızın elektriğinin kesildiğini sosyal medya yoluyla öğrenmiş olduk. Olayın sosyal medyadan öğrenilmesiyle birlikte gerekli incelemeler yapılmış, ailenin elektrik borcunun bulunduğu ve borcun uzun süredir ödenmemesinden dolayı, mevzuat gereği kesildiği bilgisi alınmıştır. Kahta Kaymakamlığı olarak, AKEDAŞ Bölge Müdürlüğü ile iletişime geçilerek, iki kurumun ortak çabası neticesinde mağdur olan ailenin mağduriyeti giderilmiş ve aile elektriğe kavuşturulmuştur."
AKEDAŞ'tan aileye destek
Kahta Kaymakamlığı AKEDAŞ ile iletişime geçerek sorunun çözülmesi noktasında girişimleri ile mağdur ailenin elektrikleri tekrardan açıldı.
AKEDAŞ tarafından konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.  bir yandan hizmet bölgesinde tüketicilerine her daim kaliteli ve kesintisiz enerji arzının sürekliliğini sağlamak için çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ederken, diğer taraftan da tüketicilerinin memnuniyetini ön planda tutan yaklaşımlarıyla takdir topluyor. 
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş., sosyal medyada yer alan, Adıyaman’ın Kahta ilçesinde yaşayan ve maddi imkansızlıklar nedeniyle uzun zamandır borcunu ödeyemeyen aile için duyarsız kalmadı. Şirket, iki engelli çocuğu bulunan ve kendisi de yüzde yetmiş görme engelli olan anneye ışık oldu. Sosyal medyada konu olan ailemizle ilgili yaptığımız inceleme neticesinde ailenin mağduriyetinin giderilmesi kararlaştırılmıştır. Edinilen bilgiye göre şirket, alacaktan feragat ederek söz konusu ailenin mağduriyetini gidermiş oldu. Ailenin elektrik bağlantısı yeniden yapılarak enerji kullanımı sağlandı."dedi.
 

Bu haber Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Güncel Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Besni'de otomobil alev aldı

Akışın sonuna geldiniz.

Yeni Slow Radyo