Adıyaman Belediyesi'nin liderliğinde yürütülen ve tamamı AB Projesi olan MADAD (Avrupa Birliği Bölgesel Güven Fonu) kapsamında hibe desteğiyle hayata geçirilen Gürlevik İçme Suyu İsale Hattı Projesi başarıyla tamamlandı. Proje kapsamında, Karadağ mevkiinde inşa edilen 34 kilometre uzunluğundaki içme suyu isale hattı ve 20 bin ton kapasiteli su deposu, önemli bir ihtiyacı karşılamak üzere hizmete açıldı.
Gürlevik İçme Suyu İsale Hattı'nın tamamlanmasıyla birlikte Adıyaman için önemli bir altyapı yatırımı hayata geçirilmiş oldu. Yoğun çalışmaların sonucunda gerçekleştirilen projenin tamamlanmasının ardından açılış töreni düzenlendi. Törene, Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Ak Parti Adıyaman Geçmiş Dönem Belediye Başkanları F. Hüsrev Kutlu ve M. Necip Büyükaslan, Adıyaman İl Müftüsü Dr. Mevlüt Haliloğlu, Ak Parti İl Teşkilatı ve Birim Müdürleri katıldı.
Açılış konuşması yapan Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, konuşmasında; “Bu projemiz toplamda yaklaşık 31 milyon Avroydu. 9 milyon Avro ile Gürlevik İçme Suyu İsale Hattı projemizi gerçekleştirdik, 21 milyon Avro ise şehrin şebeke hatlarının tamamını yenilediğimiz FRIT projesi. Şuan şehrimizde yüzde 50’nin üzerinde kayıp kaçak durumu söz konusu ve bu oranı en aza indirmek için çalışıyoruz. Burada skala sistemi dediğimiz otomasyon sistemi var ve bu sistem kayıp kaçak oranını kontrol etmemiz konusunda bizleri rahatlatacak. Şehrimize en az bir yağmur suyu ve kanalizasyon ayrıştırması lazım olduğu için bu projeyi gerçekleştirmek adına daha önce de başvurmuştuk ve yakın zamanda 120 milyon Avro hibesi onaylandı. İnşallah yaz ayından itibaren onunda ihaleleri yapılır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bu projenin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” sözlerini dile getirdi.
Açılış töreninde yapılan konuşmaların ardından dualar eşliğinde Gürlevik İçme Suyu İsale Hattı'nın açılışı gerçekleştirildi.
 

Kaynak : PHA