Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan faiz açıklaması: 'Bakanımızın herhangi bir değerlendirmesi olmamıştır'

ANKARA (PHA) - Murat KAYIŞ - Hazine ve Maliye Bakanlığı, bazı basın organlarında yer alan ‘Mehmet Şimşek: Bu ay faiz indirimi bekliyorum’ başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in faiz konusunda herhangi bir değerlendirmesinin olmadığını açıkladı.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan faiz açıklaması: 'Bakanımızın herhangi bir değerlendirmesi olmamıştır'
Paylaş:

‘Şimşek faiz indirimi bekliyor’ iddiasına yalanlama
Bazı basın ve sosyal medya mecralarında yer alan, “Mehmet Şimşek: Bu ay faiz indirimi bekliyorum” başlıklı haberler üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığı yazılı açıklama yaptı. Söz konusu haberin kamuoyunu yanıltıcı nitelikte olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“AK Parti Kızılcahamam İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek'in, piyasalarda oluşan faiz indirimi beklentisini dile getirdiği ifade, kişisel beklentisi gibi yansıtılmıştır. Sayın Bakanımızın faiz konusunda herhangi bir değerlendirmesi olmamıştır.”

'Kulis haberlere itibar edilmemeli'
Bakanlık, kulis bilgisi ya da perde arkası ifadeleriyle yapılan haberlerin doğruluğunun teyit edilmediğini vurguladı. Açıklamanın devamında, şu uyarıya yer verildi:

“Bu çerçevede, tarafımızca doğruluğu teyit edilmeyen kulis ya da perde arkası adı altında yapılan haberlere itibar edilmemesi önem taşımaktadır.”

Resmî açıklamalar dışındaki yorumlara dikkat
Hazine ve Maliye Bakanlığı, özellikle ekonomi politikalarının şekillendiği bu süreçte, kamuoyunun yalnızca doğrulanmış, resmî açıklamalara itibar etmesi gerektiğini vurgulayarak, haberlerde çarpıtma ve yanlış yönlendirmelere karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu.

Kaynak : PHA

Bu haber Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Ekonomi Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yeni Slow Radyo