Perre Haber Ajansı’nın, geçici basın sitesindeki konteynerinde Abdurrahman Akçal tarafından karşılanan Aslanoğlu, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin yürüttükleri çalışmaları ve ekonomideki son durum ile deprem sonrası ayağa kalkmaya çalışan Adıyaman hakkında partisi CHP ve yerel seçimlerdeki adayları Abdurrahman Tutdere’nin projelerini aktardı.

2028 yılında yapılması planlanan genel seçimler için, yerel seçimlerden hemen sonra sahada olacaklarını ve çalışmalara ara vermeksizin devam edeceklerini kaydeden Aslanoğlu, “31 Mart’tan itibaren Adıyaman, gerçek belediyecilikle tanışacak ve ardından da 2028’de bu kez depremde unutulan Adıyaman’ı ihya etmek için CHP’li adayları meclise gönderecek. Belediyemiz ve milletvekillerimizle birlikte, onlarca yıldır ihmal edilen ve sürekli unutulan, ırgatlığa, işsizliğe ve yoksulluğa mahkum edilen hemşehrilerimize, çalmadan, liyakatin esas alındığı, ahlaklı ve vizyoner yönetim nasıl yapılır göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Müslüm Aslanoğlu’na nazik ziyareti için teşekkür eden Perre Haber Ajansı’ndan Abdurrahman Akçal ise, seçimlerde tüm adaylara başarı dileğinde bulunarak, Adıyaman’da deprem sürecinde basın mensuplarının da can kayıpları yaşadığını ve maalesef bu canlar yitirildikten sonra kıymetli olduklarını vurguladı. Basının, tarafsız ve etkili bir şekilde dördüncü güç olarak varlığını hissettirebilmesi için, bağımsızlığının ve sürekli mesnetsiz davalara muhatap olmadan işini yapmasının gerekliliğini ifade eden Akçal, “Herkes tarafsız ve özgür basın istiyor ancak, bu talepte bulunanlar, tek bir günlük ya da haftalık gazeteye abone olmuyor. Gazete, radyo, internet sitesi veya televizyonlara reklam vererek destek olmuyor. Siyasilere mecbur ve mahkum olarak evine ekmek götürmeye çalışan basın mensuplarının, teoride ve pratikte özgürlüğü bu şekilde mümkün değildir.” dedi.

Kaynak : PHA