Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
ASAYİŞ

İsias Otel davasında ikinci gün duruşması başladı - Videolu Haber

ADIYAMAN (PHA) - Adıyaman Adalet Sarayı'nda ilk gün akşam saatlerine kadar süren duruşma oturumlarında sanıklar dinlenmiş ve müşteki avukatları çapraz sorgu sonrası sabah saatlerinde tekrardan başladı.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
İsias Otel davasında ikinci gün duruşması başladı  - Videolu Haber
Paylaş:

Adıyaman'da 6 Şubat'taki depremlerde yıkılan İsias Otel'e ilişkin 5'i tutuklu 11 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması başladı.
6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremde Adıyaman'da bulunan İsias Otel'in çökmesiyle KKTC'den voleybol turnuvası için gelen aralarında sporcu, öğretmen, antrenör ve Türkiye Turist Rehberleri Birliği üyelerinin de bulunduğu 72 kişi, hayatını kaybetti. Depremin ardından başlatılan soruşturma kapsamında 5'i tutuklu, 11 şüpheli hakkında 'bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Yapının 1991 yılında apartman olarak inşa edildiği, daha sonra ruhsatsız ve kaçak kat eklendiği, binanın inşaatında dere kumu kullanıldığına ilişkin bilgilerin yer aldığı 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianame hazırlandı.
3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede 11 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün başladı. Bugünkü duruşmada ise müştekiler dinlenecek.
 

Kaynak : PHA

Bu haber Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

ASAYİŞ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yeni Slow Radyo