Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Güncel

İsrail tarafından alıkonulan 4 aktivist sınır dışı edildi

ANKARA (PERRE) - İsrail ordusu, 1 Ekim'de Gazze'ye uygulanan ablukayı kırmayı hedefleyen Küresel Sumud Filosu'ndaki gemilere saldırmış ve yüzlerce aktivisti alıkoymuştu. İsrail Dışişleri Bakanlığı, filoda bulunan 4 İtalyan vatandaşın sınır edildiğini aktardı.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
İsrail tarafından alıkonulan 4 aktivist sınır dışı edildi
Paylaş:

Şeriban ÖZÇAKMAK - İsrail, Gazze için yola çıkan Küresel Sumud Filosu'na saldırdıktan sonra 497 aktivisti gözaltına almış, bazı aktivistlerin sınır dışı edilmesi için İsrail'e götürüldüğü açıklanmıştı. İtalya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, filoda yer alan 4 İtalyan aktivistin İsrail tarafından serbest bırakıldığı bildirildi. Aynı zamanda, aktivistlerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Gazze'ye insani yardım malzemeleri taşıyan filonun amacının "provokasyon" olarak değerlendirdi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hamas-Sumud provokasyonunu sonlandırmak ve bu sahte eyleme katılanların sınır dışı edilmesini tamamlamak için gerekli prosedürler yürütülmektedir. Şu ana kadar 4 İtalyan vatandaşı sınır dışı edilmiştir. Geri kalanlar da sınır dışı edilme sürecindedir. İsrail bu prosedürü mümkün olan en kısa sürede sonlandırmak istemektedir."

Ayrıca filodan alınan bilgilere göre, İsrail tarafından alıkonulan diğer aktivistlerin morallerinin yüksek olduğu ancak bazı aktivistlerin özgür kalana kadar açık grevinde olacağı belirtildi.

Kaynak : PERRE

Bu haber Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Güncel Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yeni Slow Radyo