Gazetecilerin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutlayan Akel, programda hastanenin 2026 yılının ilk 6 ayında sunduğu sağlık hizmetlerine ilişkin verileri kamuoyuyla paylaştı.

6 AYDA 364 BİN 971 HASTAYA HİZMET VERİLDİ

Kahta Devlet Hastanesi, 2026 yılının ocak-haziran döneminde poliklinik ve acil servis hizmetleriyle toplam 364 bin 971 hastaya sağlık hizmeti sundu.

Başhekim Uzm. Dr. Mustafa Akel, hastanenin bölge halkının sağlık ihtiyaçlarına cevap vermek için yoğun bir mesai yürüttüğünü belirterek, sağlıkta verimlilik, erişilebilirlik ve nitelikli hizmet anlayışıyla çalıştıklarını ifade etti.

ACİL SERVİS VE POLİKLİNİKLERDE YOĞUNLUK YAŞANDI

Hastane verilerine göre, yılın ilk 6 ayında 160 bin 537 hasta poliklinik hizmetlerinden yararlandı. Acil servislerde ise 204 bin 434 hastaya sağlık hizmeti verildi. Yatan hasta servislerinde 6 bin 902 vatandaşın tedavisi gerçekleştirilirken, Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden 106 bin 712 hasta kabul edildi.

ANJİYO ÜNİTESİNDE 61 HASTAYA MÜDAHALE EDİLDİ

Sağlık hizmetlerinde teknolojik kapasitenin artırılmasıyla birlikte, 2 ay önce hizmete giren Anjiyo Ünitesi'nde 61 hastaya müdahale edildi. Görüntüleme hizmetleri kapsamında ise 34 bin 59 ultrason, 20 bin 732 bilgisayarlı tomografi ve 16 bin 150 MR çekimi yapıldı.

654 BEBEK DÜNYAYA GELDİ

Kahta Devlet Hastanesi, yılın ilk yarısında 654 bebeğin dünyaya gelişine de tanıklık etti. Bu doğumların 224'ünün sezaryenle gerçekleştiği bildirildi. Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında ise 797 hastaya ulaşılarak tedavilerinin ev ortamında sürdürülmesine destek verildi.

2 BİN 557 AMELİYAT GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kahta Devlet Hastanesi'nde 2026 yılının ilk 6 ayında 2 bin 557 ameliyat gerçekleştirildi. Fizik tedavi ünitesinde 13 bin 241 hasta tedavi hizmeti alırken, diyaliz ünitesinde 50 hasta için toplam 2 bin 693 seans düzenli hizmet verildi.

Yoğun bakım ünitelerinde ise 150 genel yoğun bakım hastası ile 131 yeni doğan yoğun bakım hastasının tedavisi yapıldı.

AKEL: FEDAKÂR SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN BÜYÜK EMEĞİ VAR

Verileri değerlendiren Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Akel, hastanenin temel hedefinin vatandaşlara kaliteli, güvenli ve hızlı sağlık hizmeti sunmak olduğunu söyledi.

Akel, "Kahta Devlet Hastanesi olarak temel hedefimiz, vatandaşlarımıza en kaliteli, güvenli ve hızlı sağlık hizmetini sunmaktır. İlk 6 ayda ortaya çıkan bu veriler, fedakâr sağlık çalışanlarımızın büyük emek ve özverisinin bir sonucudur. Hastanemizin fiziki ve teknolojik kapasitesini sürekli geliştirerek vatandaşlarımıza daha nitelikli sağlık hizmeti sunmaya devam edeceğiz" dedi.

BASIN MENSUPLARININ BAYRAMINI KUTLADI

Başhekim Akel, açıklamasında basının toplumun doğru ve tarafsız bilgilendirilmesinde önemli bir görev üstlendiğini de vurguladı.

Akel, "Bu vesileyle, toplumun doğru ve tarafsız bilgilendirilmesinde önemli bir görev üstlenen tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı da kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Kahta Devlet Hastanesi'nin 2026 yılının ilk yarısına ilişkin verileri, hastanenin acil servis, poliklinik, görüntüleme, cerrahi, doğum, fizik tedavi, diyaliz, yoğun bakım ve evde sağlık hizmetlerinde yoğun bir çalışma dönemi geçirdiğini ortaya koydu.

Kaynak : PERRE