İddiaya göre, dün gece geç saatlerde Besni Devlet Hastanesi'ne aynı anda ateş, baş ağrısı, bulantı ve kusma şikayetiyle 1500 hasta başvurdu. Acil serviste tedavi edilmeye çalışılan hastaların bilgisi alan Besni Kaymakamı Çağlar Partal, gelerek incelemede bulundu. Kaymakam Partal, İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından ilçedeki sulardan aşınan örneklerinde ise herhan gibi bir anormalliğe rastlanmadığı ve yatış yapılan hastanın olmadığı belirtilerek doktorlar görevlerinin başında olduğu belirtildi.
Nöbetçi eczanelerde uzun kuyruklar oluşurken Besni Kaymakamı Çağlar Partal ve Besni Belediyesi tarafından yazılı açıklama yapıldı.
İçme suyuyla alakalı herhangi bir sorun olmadığı belirtilen Besni Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Son zamanlarda ilçe devlet hastanemizde artan salgın şikayetlerinden ötürü içme suyumuz ile alakalı yapılan yorumlara cevaben İlçe Sağlık Müdürlüğümüz ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde içme suyumuz ile alakalı herhangi bir durumun olmadığını salgınla ilgili herhangi bir bağlantı veya bulaşma riski bulunmadığını açıklamak istiyorum. İçme suyu tedariki, arıtma ve dağıtım süreçleri sıkı denetim altındadır ve hijyen standartlarına sıkı sıkıya uyulmaktadır. Siz kıymetli hemşerilerimin ve kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur” dedi. Besni Kaymakamı Çağlar Partal ise; "Akşam saatlerinde bir yoğunluk oldu hastanede, durumu ciddiyet arz eden ya da hastaneye yatışı yapılan kimse yok. İlçe Sağlık Müdürlüğüm su testlerinde olağandışı bir durum yok. Hafif semptomlar var. Tüm doktorlar acilde görevdeler. Acil sağlık hizmetlerinde bir aksamamız yok" şeklinde ifade etti. 
 

Kaynak : PHA