Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Güncel

Mansur Yavaş 9 Mayıs Avrupa günü etkinliğine katıldı

ANKARA (PHA) - Ankara'da 9 Mayıs Avrupa Günü dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “AB üyesi ülkeler ile AB kurumlarından da ülkemizin AB üyeliği konusundaki çabalarını desteklemeleri ve ön yargıları aşarak bir an önce Türkiye’nin tam üyeliğinin gerçekleşmesi için gerekli iradeyi göstermelerini bekliyoruz” dedi.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
Mansur Yavaş 9 Mayıs Avrupa günü etkinliğine katıldı
Paylaş:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 9 Mayıs Avrupa Günü dolayısıyla resepsiyon düzenlendi.
CerModern'deki etkinlikte konuşan Yavaş, Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut’un görev süresinin bittiğine değinerek, “Bu süre boyunca Türkiye ile AB ilişkilerinin geliştirilmesi yolunda çok özverili çalıştı ve büyük katkılar sağladı. AB kurumları ile Türkiye’deki yerel yönetimler arasında da ilişkilerin geliştirilmesinde birçok projeye imza attı” dedi.
Yavaş, “Ankara özelinde de Belediyemiz tarafından yürütülen SMART Ankara Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı ile ilgili, kendisi ile çok yakın iş birliği yaptık ve birçok projeyi hayata geçirdik. Vermiş olduğu destekten dolayı bir kez daha huzurlarınızda kendisine teşekkür ediyorum” diyerek açıklamalarını sürdürdü.
Konuşmasında Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne giriş sürecini de değerlendiren Yavaş, şunları kaydetti: “Bildiğiniz üzere Türkiye’nin AB’ye üyelik girişimi Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma idealinin bir göstergesidir. Ortak Avrupa Ruhunun temeli olan demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğünü sağlamada Türkiye’nin AB’ye üyelik hedefi çok önemli katkılar sunmaktadır. Bu nedenle Türkiye uzun zamandır bu yolda attığı adımlarla AB’ye üyelik için hazır olduğunu göstermiştir. Ülkemizin kuzey ve güneyinde yaşananlar ise Türkiye’nin Avrupa Birliği için ne kadar öneme sahip olduğunu gözler önüne sermektedir. AB üyesi ülkeler ile AB kurumlarından da ülkemizin AB üyeliği konusundaki çabalarını desteklemeleri ve önyargıları aşarak bir an önce Türkiye’nin tam üyeliğinin gerçekleşmesi için gerekli iradeyi göstermelerini bekliyoruz.”

Kaynak : PHA

Bu haber Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Güncel Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yeni Slow Radyo