8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün ülkemizde ve dünyada büyük bir hassasiyetle ve içten gelen bir tebessümle kutlandığını söyleyen AK Parti Adıyaman Milletvekili Avukat Mustafa Alkayış, kadınlarımızın bulunmadığı yerde hayatın bir anlam ifade etmeyeceğini, dünyanın ancak onlarla bir değer taşıyabileceğini ifade etti.

Kadınların artık hayatın her alanında görev alarak gerek eğitim-öğretim gerekse ekonomiye önemli katkılar sağladığını dile getiren Alkayış, kadınların yaşantılarındaki temizlik ve titizlik anlayışı ile çevrelerindeki erkeklere de örneklik ettiğini, memleketimizin ve ülkemizin kalkınmasında çok önemli görevler üstlendiklerini belirtti.

Milletvekili Alkayış, sözlerine şöyle devam etti:

“Ünlü halk ozanımız Neşet Ertaş ne kadar güzel söylemiş: Kadınlar insan, biz insanoğlu! Ünlü ozanımız, kadınların önemini ne kadar özlü ve anlamlı bir dille ifade etmiş. İnsanlığın korunması ve insanların değerinin bilinmesi öncelikle kadınların kıymetinin bilinmesi ile mümkün olabilir.”
Bu vesileyle, öncelikle hayatın en anlamlı bireyleri olan bütün kadınların bu önemli gününü kutladığını belirten Alkayış, ahirete intikal etmiş bütün kadınlara da Allah’tan rahmet diledi.

Kaynak : PHA