Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Eğitim

Okullarda forma zorunluluğu geri geliyor

ANKARA (PHA) - Murat KAYIŞ - Milli Eğitim Bakanlığı, 2025-2026 eğitim öğretim yılından itibaren okullarda forma uygulamasına yeniden başlanacağını duyurdu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrenci kıyafetlerinin belirlenmesine ilişkin yeni düzenlemeyi açıklayarak, "Kıyafetlerde özel işaret, baskı ve desen gibi kısıtlayıcı ayrıntılara yer verilmeyecek. Belirlenen okul kıyafeti görseli okulun internet sayfasında yayımlanacak ve bu kıyafetler 4 eğitim öğretim yılı geçmeden değiştirilemeyecek" dedi.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
Okullarda forma zorunluluğu geri geliyor
Paylaş:

Bakan Tekin, 2025-2026 eğitim öğretim yılı hazırlıklarını değerlendirmek amacıyla 81 ilin Milli Eğitim Müdürü ile Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen "2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık ve Değerlendirme Toplantısı"nda bir araya geldi. Toplantıya, Bakan yardımcıları Celile Eren Ökten, Nazif Yılmaz, Ömer Faruk Yelkenci ve Bilal Macit ile genel müdürler ve il milli eğitim müdürleri katıldı.

Aile Yılı kapsamında velilerin sürece katılımı artırılacak
Bakan Tekin, kısa süre içinde yayımlanacak "2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Genelgesi" hakkında bilgi vererek, genelgede iki ana başlığın öne çıktığını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2025 yılının "Aile Yılı" ilan edildiğini hatırlatan Tekin, "Her ilimizde aile konusunu sistemin odağına alarak çocuklarımıza bu konuda farkındalık kazandıracak etkinlikler ve projeler yapılmasını istiyoruz" dedi.

Bu kapsamda EBA, HEMBA ve Velivizyon platformlarındaki dijital içeriklerden yararlanılacağını, "Ailemle Eğitim Yolculuğum", "Maarif Modeli Ebeveyn Okulu" ve "Aile Okulu" kurs programlarının yaygınlaştırılacağını belirten Tekin, okul ve Halk Eğitimi Merkezi müdürlükleri arasında iş birliğinin güçlendirileceğini ve velilerin eğitim süreçlerine daha aktif katılım sağlayacaklarını ifade etti.

İlk haftanın konusu: Orman sevgisi
Bakan Tekin, yeni eğitim öğretim yılının ilk haftasında işlenecek konunun "orman sevgisi" olacağını açıkladı. Türkiye genelinde ormanların korunması ve bu konuda farkındalık oluşturulması amacıyla etkinlikler düzenleneceğini söyleyen Tekin, "Tarım ve Orman Bakanlığı ile çocuklarımızın ağaç dikmelerini teşvik edecek bir protokol yapacağız. Fidanlar dağıtılacak ve bu fidanların büyüme süreci öğrencilerle birlikte takip edilecek" diye konuştu.

Formalar ekonomik, sade ve dört yıl boyunca değişmeyecek
Okullarda forma zorunluluğunun yeniden getirilmesine değinen Tekin, yönetmelikte yapılan değişiklikle velilere ek mali yük getirilmesinin önlenmesinin hedeflendiğini belirtti. Formanın ekonomik, sade, kullanışlı, kolay temin edilebilir ve pedagojik esaslara uygun olacağını vurgulayan Tekin, şu bilgileri verdi:

"Kıyafetlerde özel işaret, baskı ve desen gibi kısıtlayıcı ayrıntılara yer verilmeyecek. Belirlenen okul kıyafeti görseli okulun internet sayfasında yayımlanacak ve bu kıyafetler dört eğitim öğretim yılı geçmeden değiştirilemeyecek. Ayrıca özel sağlık durumu bulunan öğrencilerimizin uygun kıyafet giymesine izin verilecek."

Toplantı, bakan yardımcıları ve genel müdürlerin sunumlarıyla gün boyu devam etti.

Kaynak : PHA

Bu haber Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Eğitim Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yeni Slow Radyo