Memleket Partisi Adıyaman Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ahmet Özalp, adaylığı ve vaatleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özalp, Adıyaman'ı sadece yenilemekle yetinmeyeceklerini, aksine yeniden yapılandıracaklarını belirtti. Bu hedef doğrultusunda Kentsel Dönüşüm Yasası'nın kullanılacağını ve yetkilerin bütünlüklü bir imar planı yapmak için kullanılması gerektiğini vurguladı.

Özalp, Adıyaman Kalesi'nin yamacında bulunan tarihi mekanların, Avrupa'daki eski meydanlara benzer bir tarihi kent meydanı haline getirilmesi gerektiğini önerdi. Ulu Cami, Eskisaray, Musalla Cami, Mor Petrus Kilisesi, Müze ve Cumhuriyet İlkokulu'nun bu projede önemli bir rol oynayacağını dile getirdi. Bu meydanda tarihi yapıların görünür hale getirilmesi, yaya bölgesinin genişletilmesi, bisiklet yolları ve engelli güzergahlarının düzenlenmesi gibi önerilerde bulundu.

Memleket Partisi'nin belediyecilik ilkeleri olan 3A (Akil, Ahlak, Adalet), 3D (Demokratik, Denetlenen, Dürüst), 3E (Engelsiz, Eşitlikçi, Erişilebilir) ilkelerinden bahseden Özalp, geliri olmayan veya düşük gelirli vatandaşlar için "Memleket Kart" adında bir kart çıkaracaklarını ve bu kartla belirlenen marketlerden ücretsiz veya indirimli alışveriş yapma imkanı sağlayacaklarını duyurdu.

Ayrıca, "Memleket Evi" projesiyle gençlerden yaşlılara kadar her kesimin barınma ve temel ihtiyaçlarının karşılanacağını, "Memleket Atölyeleri"nde gençlere dijital ve finansal okuryazarlık başta olmak üzere mesleki beceri eğitimleri verileceğini ifade etti.

Prof. Dr. Ahmet Özalp'ın bu açıklamaları, Adıyaman'ın geleceğine yönelik kapsamlı ve yenilikçi bir bakış açısını yansıtıyor.

Kaynak : PHA