Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Güncel

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’den ‘Alevi'nin haini çok olur’ ifadesine kınama

ANKARA (PHA) - Şeriban ÖZÇAKMAK – Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Gazeteci Merdan Yanardağ'ın Tele1 ekranlarında katıldığı bir programda kullandığı “Alevi'nin haini çok olur” ifadesini kınadı.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’den ‘Alevi'nin haini çok olur’ ifadesine kınama
Paylaş:

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Tele1’de yayımlanan programda Gazeteci Merdan Yanardağ’ın “Alevilerin haini çoktur” ifadelerini toplumsal barışı bozan bir nefret söylemi olarak nitelendirerek, "6112 sayılı Kanun kapsamında gereğinin ivedilikle yapılacağını kamuoyuna bildiriyoruz" ifadelerini kullandı.

“Toplumsal barışı bozan bir nefret söylemidir”

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Toplumun birlik ve beraberliğini hedef alan hiçbir söz, hangi gerekçeyle söylenirse söylensin mazur görülemez. Tele1 ekranlarında Merdan Yanardağ’ın dile getirdiği ‘Alevilerin haini çoktur’ ifadesi, Alevi vatandaşlarımızı hedef alan; ayrıştırıcı, rencide edici ve toplumsal barışı bozan bir nefret söylemidir. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu olarak bu çirkin sözleri en güçlü şekilde kınıyor, 6112 sayılı Kanun kapsamında gereğinin ivedilikle yapılacağını kamuoyuna bildiriyoruz" ifadelerine yer verdi.

“Sözünü ettiğim kişiler iktidar ile iş tutan ‘düşkünler’dir”

Gazeteci Yanardağ, RTÜK’ten gelen açıklama sonrası sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Bizden ve benden Alevi kardeşlerimi rencide edecek bir tek söz çıkmayacağı gibi, kurulduğu günden beri Alevilerin de haklarını ve hukukunu savunan Tele1 televizyonunu “Alevi” karşıtı gibi gösterme çabanız beyhudedir. Kendilerini K. Kılıçdaroğlu yanlısı gibi gösteren, iktidar güdümlü bazı trollere ilişkin söylediğim sözleri çarpıtma girişimine izin vermeyeceğiz. Sözünü ettiğim kişiler iktidar ile iş tutan “düşkünler” dir. Asıl amaç, iktidarın muhalefeti etkisizleştirme operasyonu devam ederken bizi, Tele1 susturmak için bahane aramaktır. Bu girişime öncelikle Alevi kardeşlerimiz izin vermeyecektir.”

Kaynak : PHA

Bu haber Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Güncel Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Uyuşturucu operasyonuna 2 tutuklama

Akışın sonuna geldiniz.

Yeni Slow Radyo