Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Eğitim

SANKO Okulları Öğrencileri Türkiye üçüncüsü oldu

GAZİANTEP (PHA) - SANKO Okulları öğrencileri, Samsung Türkiye ve Habitat Derneği tarafından düzenlenen "Solve For Tomorrow" yarışmasında Türkiye üçüncüsü oldu.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
SANKO Okulları Öğrencileri Türkiye üçüncüsü oldu
Paylaş:

SANKO Okulları öğrencilerinden Beyza Nur Ocak, Mustafa Ali Şahin ve Naz Fındık, proje danışman öğretmenleri Neriman Ersönmez rehberliğinde hazırladıkları “Göz Bebeği Hareket Temelli Boyun Rahatsızlığı Yaşayan Hastaların Hareket Kabiliyetini Artıran Destek Aparatı” projesiyle “Sağlık ve Refah Kategorisi”nde 263 proje arasından ilk 10’da yer alıp İstanbul’da düzenlenen finalde yarışarak Türkiye üçüncülüğü kazandı.
Türkiye'nin tüm illerinde gerçekleştirilen Habitat Solve For Tomorrow Projesi, 8-12’nci sınıf öğrencileri için matematik, bilim, teknoloji ve mühendislik (STEM) alanlarındaki eğitime olan ilgili ve bu alanlardaki yetkinliği artırmak amacıyla tasarlanan bir programdır. Gençleri bu program kapsamında toplumda yaşanan zorlukları ve bu zorlukların oluşturduğu riskleri ortadan kaldırmak adına çözüm bulmaya ve STEM’i uygulamaya teşvik ediyor.
SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, öğrencilerini ve emeği geçen öğretmenlerini kutlayarak başarılarının devamını diledi.
 

Kaynak : PHA

Bu haber Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Eğitim Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yeni Slow Radyo