Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Kültür - Sanat

TasteAtlas dünyanın en iyi 100 yemeğini seçti: Listede 7 Türk lezzeti yer aldı

ULUSAL (PERRE) - Sibel TURAN - Dünyanın en prestijli gastronomi rehberlerinden biri olan TasteAtlas, kullanıcı oylarıyla belirlenen "Dünyanın En İyi 100 Yemeği" listesini yayınladı. Kolombiya'nın meşhur lezzeti Lechona'nın zirveye yerleştiği listede, Türkiye tam 7 farklı geleneksel yemeğiyle gövde gösterisi yaptı.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
TasteAtlas dünyanın en iyi 100 yemeğini seçti: Listede 7 Türk lezzeti yer aldı
Paylaş:

Geleneksel tarifler ile otantik restoranların öne çıkarılması için içerik üreten Taste Atlas (Lezzet Atlası), kullanıcılarının oylarından yola çıkarak 2024 yılının en iyi 100 lezzetini açıkladı.

Birinci, Kolombiya'dan bir et yemeği olan lechona oldu. Listede birçok Türk yemeği de yer aldı. Listenin 7'inci sırada çökertme kebabı, 9'uncu sırada cağ kebabı,26'ıncı sıra Bursa'nın ünlü İskender kebabı,28'inci sırada kuzu şiş, Adana kebap 47. sırada yer aldı. Süt, tereyağı ve unla püre haline getirilen közlenmiş patlıcanın üzerine et konularak servis edilen hünkar beğendi 51. Seçilirken, Adapazarı'nın meşhur ıslama köftesi ise listenin 59. lezzeti oldu.

Kaynak : PERRE

Bu haber Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Kültür - Sanat Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yeni Slow Radyo