Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Siyaset

Tutdere: 'Besni’de sandıktan CHP çıktı' - Videolu Haber

ADIYAMAN (PHA) - Rekor farkla Adıyaman’da belediye başkanlığını kazanan Abdurrahman Tutdere, Besni ilçesindeki seçimlere dair açıklamada bulundu.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
Tutdere: 'Besni’de sandıktan CHP çıktı'  - Videolu Haber
Paylaş:

Tutdere, “18 oyluk bir fark var, itirazlar devam ediyor. Besni’de sandıktan CHP çıktı.” dedi. KRT’de yayınlanan Günizi programında, Aslıhan Güvenilir’in sorularını yanıtlayan Tutdere, Besni ilçesinde sandıktan CHP’nin çıktığını, ancak AK Parti’nin itirazları üzerine yasal sürecin devam ettiğini söyledi. 31 Mart Yerel Seçimlerinde sadece merkezde değil, ilçe bazında da AK Parti’nin zayıfladığını belirten Tutdere, şu açıklamalarda bulundu:

“Gölbaşı’nı aldık, Besni’yi de aldık. 18 oyluk bir fark var, itirazlar ve yasal süreç devam ediyor. Besni halkı CHP’yi tercih etti, CHP sandıktan çıktı ama şu anda AK Parti’nin itirazları var, sonra CHP’nin itirazları var şu anda süreç netleşmiş değil. Biz birçok beldeyi de kazandık burada. Mesela Çelikhan’ı DEVA Partisi kazandı. AK Parti sadece Kâhta’yı, Samsat’ı ve Gerger’i alabildi yani ilçe bazında da AK Parti’de bir gerileme var. AK Parti’nin çok güçlü olduğu ve yıllardır iktidar olduğu merkezde tarihi bir farkla bu seçimi kazandık.”

Kaynak : PHA

Bu haber Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Siyaset Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yeni Slow Radyo