Depremden etkilenen vatandaşlar, Emir Sultan Camii'nin bahçesine kurulan bu çadırda bir araya gelerek oruçlarını açtılar.

Adıyaman Müftüsü Dr. Mevlüt Haliloğlu, Ramazan ayının feyzi ve bereketi üzerine yaptığı açıklamada, Ramazan'ın kardeşlik, paylaşım ve dayanışma ayı olduğunu vurguladı. Müftü Haliloğlu, "Bugün burada, yurt dışından gelen desteklerle birlikte, bin kişilik iftar çadırımızda, vatandaşlarımıza yemek dağıtılıyor. İnşallah bu Ramazan ayı, geçmişimizi sorgulayıp, geleceğimizi daha iyi planlamamıza vesile olacak" dedi.

Ramazan ayının ilk iftarı, Adıyamanlı depremzedelerle birlikte, dualar ve temenniler eşliğinde gerçekleştirildi. İftar programında ayrıca, çocuklara ve vatandaşlara yönelik irşat programları da düzenlendi. Müftü Haliloğlu, Ramazan boyunca her gün bin kişiye iftar ikramının devam edeceğini ve çadırın yanında bulunan ikram aracında tatlı ve çay dağıtılacağını belirtti.

Adıyamanlı depremzedelerin katıldığı bu anlamlı iftar programı, Ramazan ayının ruhuna uygun bir şekilde, dayanışma ve birlik mesajlarıyla başladı. Adıyaman Müftülüğü ve Diyanet Vakfı'nın organize ettiği bu etkinlik, depremzedelerin yüzlerinde bir nebze olsun tebessüm oluşturarak, zor günlerinde yanlarında olduklarını hissettirdi. Adıyaman'da Ramazan ayının ilk iftarı, huzur ve umut dolu bir atmosferde gerçekleşti, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdi.

Adıyaman Müftüsü Dr. Mevlüt Haliloğlu’nun Ramazan’ın ilk iftarında yaptığı açıklama şöyle:
“Allah'ın selamı, bereketi, mağfireti hepimizin üzerine olsun. Adıyaman'dan hayırlı Ramazanlar diliyorum. Ramazanımız mübarek olsun. Bugün Ramazan'ın ilk günü. Dün ilk teravih namazımızı kıldık, sahura kalktık ve bugün ilk iftarımız.

Bugün Adıyaman'dan Türkiye Diyanet Vakfı'nın desteğiyle, Türkiye Diyanet Vakfı'na da yurt dışından kardeşlerimiz destek olmuşlardır. Adıyaman'da Emir Sultan Camimizin bahçesinde bin kişi iftar vereceğimiz bir çadır kurduk. Şu anda etraftan gelen vatandaşlarımıza iftar için yemekler dağıtılıyor. İnşallah huzurla bir iftara ulaşmayı temenni ediyoruz Cenab-ı Allah'tan.

İnşallah bu Ramazan geçmişimizi sorgulayıp, geleceğimizi daha iyi planlamamıza vesile olur diye ümit ediyoruz. Çünkü Ramazan kardeşliktir, Ramazan paylaşmaktır, Ramazan dayanışmadır. Ramazan açlığı paylaşma, susuzluğu paylaşma, ibadeti paylaşma. Efendim ve iftar vaktinde de Allah'ın verdiği nimetlerle orucumuzu açarak bir manada Allah'ın verdiği nimetleri paylaşmaktır. İnşallah huzurlu bir Ramazan geçirmeyi diliyoruz.

Ramazan boyunca bugünden itibaren her gün bu çadırımızda bin kişiye kadar iftar ikramımız olacak. Türkiye Diyanet Vakfı'nın desteğiyle inşallah hemen çadırımızın yanı başında ikram aracımız var orada tatlı efendim çay ikram edilecek ve burası Emir Sultan Camii'nin bahçesi. İrşat programımız yapılmaktadır. Çadırımızın içinde iftara yakın bir saatte başlayıp iftardan sonra devam eden efendim hem çocuklara yönelik vatandaşlarımıza yönelik irşat programımız da olmaktadır. İnşallah huzurla bir Ramazan geçirmeyi diliyorum. İnşallah huzurla bu Ramazan'ı geçirir, bayrama ulaşırız. Bu vesileyle hepinize saygılarımı sunuyorum.”

Haber: Yusuf Işık/Adıyaman-PHA

Kaynak : PHA