Başkan Gürkan mesajında şu ifadelere yer verdi: 
“Devletimizin ve milletimizin bağımsızlık sembolü olan vatan sevgisinin en güçlü ifadesi olan İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisinde ‘Milli Marş’ olarak kabul edilişinin 103. Yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. 
İstiklal Marşımız bir milletin hürriyet ve bağımsızlık aşkının imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, fedakârlıklarla verilen kurtuluş mücadelesinin en canlı ifadesidir. Tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak istiklal mücadelesini kazandığını gösteren, adeta yaşatan tarihi bir eser niteliğindedir. Bu nedenle İstiklal Marşı’nı sevmek vatanını sevmek demektir. Mehmet Akif, milli marşımızı yazarken kalplerimizdeki var olan vatan ve millet sevgisini açığa çıkarmıştır. 
Akif, sadece İstiklal Marşı’nı yazan bir şair olarak değil tüm yaşamı boyunca ibretlik mücadele vermiş, vatanına, milletine, dinine bağlı mütevazı bir hayat sürmüştür. Milli ve manevi değerler etrafında yeniden var olma arzusunu birlik ve beraberlik inancını gösteren İstiklal Marşımız bugün de milletin ortak sesi ve ortak duygusudur. Akif’in mısralarının gücü bizleri bu toprağa bağlayan köklerin sağlamlığıdır.
Bu vesileyle İstiklal ve İstikbal Şairimiz Akif’i bir kez daha rahmetle anıyor, kendi deyimiyle ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ diyor, tüm milletimizin İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 103. Yıldönümünü kutluyorum.”
 

Kaynak : PHA