6 Şubat'ta "Asrın Felaketi" olarak belirtilen Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremde hayatını kaybeden sağlık çalışanları ve vatandaşlar için hastane Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi mescidinde Mevlid-i Şerif okunarak dua edildi.
Mevlid-i Şerif programına Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Şirik'in yanı sıra çok sayıda sağlık çalışanı ile vatandaşlar katıldı. Mevlid-i Şerif'in okunmasının ardından hayatını kaybedenler için dua edilerek katılanlara helva dağıtıldı.
Hastane koridorunda depremde hayatını kaybeden sağlık çalışanların resimlerinin yer aldığı ve kısa özgeçmişini anlatan hatıra defteri oluşturuldu. Sağlık çalışanları kurulan stantları gezerek vefat edenlerin arkadaşları için konulan defterlere yaşadıkları anıları yazarak imzalarını attı.
Arkadaşları tarafından vefat edenler için kaleme alınan hatıraların yer alacağı not defterleri, daha sonra ailelere teslim edilecek. 
Mevlid-i Şerif programı sonrası depremde yaşamını yitirenlerin resimlerinin yer aldığı standı gezerek personellerle sohbet eden Başhekim Doç. Dr. Mehmet Şirik,"6 Şubat depreminde kaybettiğimiz canlarımız için Mevlid-i Şerif programı düzenlendik. Hayatını kaybeden personellerimiz için bir anı kalması adına çalışma arkadaşlarının hatırlarını ve duygularının yer aldığı defter oluşturduk. Çalışma arkadaşlarımızın imzalarının ve hatırlarının yer aldığı defterler tekrardan yakınlarına teslim edeceğiz. Depremin yaralarını sarabilmek ve bölgede hayatın normalleşmesini sağlayabilmek için devletimiz ve milletimiz tüm hızıyla çalışarak bir yıllık süreçte ciddi bir mesafe kaydetti. Bu vesileyle tekrardan asrın felaketinde hayatını kaybeden tüm canlarımıza yüce Allah’tan rahmet ve tüm milletimize başsağlığı, tedavisi süren vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum." dedi.
 

Kaynak : PHA