Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ'a yönelik yapılan tepkilere karşı çıkarak, "Sayın Bekir Bozdağ'a yönelik tepkiler kabul edilemez. Meclis Başkanlık Kürsüsünün işgal edilmesi ve Meclis Başkanvekilimize kitapçık atılması, milli iradeye büyük bir saygısızlıktır" dedi.

Bakan Tunç, Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesine dair açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Yargıtay 3. Ceza Dairesince verilen kesin hükmün Anayasanın 84. ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün 136. Maddeleri uyarınca, TBMM Genel Kurulu'nda okunması sırasında Meclisi yöneten Meclis Başkanvekilimiz Sayın Bekir Bozdağ'a yönelik çirkin hareket asla kabul edilemez. TBMM Başkanlık Kürsüsü aziz milletimizin kürsüsüdür. Her ne gerekçeyle olursa olsun millet adına hareket eden TBMM'nin çalışması engellenemez."

Ayrıca, Tunç, Meclis Başkanvekiline kitapçık atılmasının milli iradeye büyük bir saygısızlık olduğunu belirterek, "TBMM Genel Kurulu'nu yöneten Başkanlık Divanına saygı göstermek herkesin görevidir. Meclis Başkanlık Kürsüsünün işgal edilmesi ve Meclis Başkanvekilimize kitapçık atılması, milli iradeye büyük bir saygısızlıktır" şeklinde konuştu.

Yaşanan olaylar, Meclis içindeki gerginliği yansıtırken, Adalet Bakanı Tunç'un sert tepkisi de yeni tartışmalar yarattı.

Kaynak : PHA