Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Güncel

Adıyaman Belediyesi’nden üniversite öğrencilerine 60 ücretsiz biniş desteği - Videolu Haber

ADIYAMAN (PERRE) - (Şeriban ÖZÇAKMAK) - Adıyaman Üniversitesi'nde 2026-2027 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, üniversiteye bu yıl ilk kez kayıt yaptıran öğrencilere yönelik ücretsiz ulaşım desteği başladı. Adıyaman Belediyesi tarafından uygulanacak destek kapsamında öğrencilere, belediyeye ait toplu taşıma araçlarında iki ay içerisinde kullanabilecekleri toplam 60 ücretsiz biniş hakkı tanımlanacak. Belediye Meclisinin eylül ayında aldığı karar da yeni kayıt yaptıran öğrencilere 60 binişlik ücretsiz toplu ulaşım desteğini kapsıyor.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
Adıyaman Belediyesi’nden üniversite öğrencilerine 60 ücretsiz biniş desteği  - Videolu Haber
Paylaş:

YAKLAŞIK 2 BİN 900 ÖĞRENCİ YARARLANABİLECEK

Adıyaman Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen çalışma kapsamında, Adıyaman Üniversitesi kampüsünde öğrenciler için başvuru noktası oluşturuldu.

Bu yıl üniversiteye ilk kez kayıt yaptıran yaklaşık 2 bin 900 öğrencinin yararlanabileceği uygulama kapsamında belediye ekipleri, öğrencilerin ulaşım kartı başvurularını almaya başladı.

Başvuru noktalarında kart işlemlerinin yanı sıra öğrencilere ücretsiz ulaşım desteğinin kapsamı ve kullanım süreci hakkında bilgi veriliyor.

DESTEK YALNIZCA BELEDİYE OTOBÜSLERİNDE GEÇERLİ

Uygulamayla öğrencilere iki ay içerisinde kullanılmak üzere toplam 60 ücretsiz biniş hakkı tanımlanacak. Ücretsiz binişler yalnızca Adıyaman Belediyesine ait toplu taşıma araçlarında geçerli olacak.

Belediye tarafından daha önce yapılan duyuruda da desteğin 2026-2027 eğitim-öğretim yılında Adıyaman Üniversitesi'nin il belediye sınırları içerisindeki fakülte ve yüksekokullarına ilk kez kayıt yaptıran öğrencileri kapsayacağı açıklanmıştı.

TUTDERE: 'GENÇLERİMİZİN EĞİTİM YOLCULUĞUNDA YANLARINDA OLMAYA DEVAM EDİYORUZ'

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, yeni eğitim-öğretim yılında üniversite öğrencilerinin kente uyum sürecini kolaylaştırmayı önemsediklerini belirtti.

Tutdere, 'Adıyaman'ımıza üniversite eğitimi için gelen ve eğitim hayatında yeni bir döneme başlayan gençlerimizin yanında olmak istiyoruz. Özellikle öğrencilerimizin ilk aylardaki ulaşım giderlerine katkı sunmak amacıyla bu desteği hayata geçirdik. Gençlerimizin eğitim yolculuğunda yanlarında olmaya, onların yaşamını kolaylaştıracak sosyal destekleri güçlendirmeye devam edeceğiz' ifadelerini kullandı.

Kaynak : PERRE

Bu haber Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Güncel Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yeni Slow Radyo