Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Eğitim

Adıyaman’da ‘Tip 1 Diyabet ve Okulda Sağlık’ eğitimi düzenlendi

ADIYAMAN (PERRE) - Şeriban ÖZÇAKMAK - Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından rehber öğretmenler ve okul sağlık hemşirelerine yönelik düzenlenen "Tip 1 Diyabet ve Okulda Sağlık" eğitim programında, Tip 1 diyabetli öğrencilerin okul yaşamında karşılaşabileceği durumlar ve doğru müdahale yöntemleri ele alındı.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
Adıyaman’da ‘Tip 1 Diyabet ve Okulda Sağlık’ eğitimi düzenlendi
Paylaş:

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, okullarda diyabetli öğrenciler için daha güvenli ve sağlıklı bir eğitim ortamı oluşturulması amacıyla "Tip 1 Diyabet ve Okulda Sağlık" eğitim programı gerçekleştirildi. Şehit Fazıl Gürs İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Kazım Çoban, rehber öğretmenler ve okul sağlık hemşireleri katıldı.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Dr. Nurdan Yıldırım Acar tarafından verilen eğitimde, Tip 1 diyabetin okul çağındaki çocuklar üzerindeki etkileri, acil durumlarda uygulanması gereken doğru müdahale yöntemleri, kan şekeri takibi ile öğrencilere yönelik destekleyici yaklaşımlar hakkında bilgi verildi.

Programda, diyabetli öğrencilerin eğitim hayatlarını güvenli ve sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri için okul personelinin bilgi ve farkındalık düzeyinin artırılmasının önemi vurgulandı.

Kaynak : PERRE

Bu haber Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Eğitim Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yeni Slow Radyo