Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Güncel

ASAL Araştırma: ‘Türkiye’nin en önemli sorunu hayat pahalılığı’

ANKARA (PERRE) - Şeriban ÖZÇAKMAK - ASAL Araştırma'nın Ocak 2026'da 2 bin kişiyle yaptığı ankette, "Türkiye'nin en önemli sorunu nedir?" sorusuna verilen yanıtlarda ekonomi ve hayat pahalılığı açık ara ilk sırada yer aldı.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
ASAL Araştırma: ‘Türkiye’nin en önemli sorunu hayat pahalılığı’
Paylaş:

ASAL Araştırma tarafından Ocak 2026'da gerçekleştirilen kamuoyu araştırmasında, 2 bin katılımcıya "Türkiye'nin en önemli sorunu nedir?" sorusu yöneltildi. Araştırma sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 58,4'ü ekonomi ve hayat pahalılığını Türkiye'nin en önemli sorunu olarak gördüğünü ifade etti.

Ekonomi ve hayat pahalılığını yüzde 9,0 ile adaletsizlik izlerken, işsizlik ve istihdam sorunu yüzde 5,2 oranında dile getirildi. Eğitim diyenlerin oranı yüzde 4,6 olurken, terör yüzde 3,1, ahlâk ise yüzde 3,0 ile sıralamada yer aldı.

Göç sorunu ve mülteciler yüzde 2,7, güvenlik ve asayiş yüzde 2,5 oranında belirtilirken, Kürt sorunu diyenlerin oranı yüzde 1,4 olarak kaydedildi. Kentsel dönüşüm ve depremi Türkiye'nin en önemli sorunu olarak görenlerin oranı yüzde 1,0'da kaldı.

Araştırmada "diğer" seçeneğini işaretleyenlerin oranı yüzde 4,4 olurken, "sorun yok" diyenler yüzde 2,0, "fikrim yok/cevap yok" diyenler ise yüzde 2,7 olarak ölçüldü.

Kaynak : PERRE

Bu haber Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Güncel Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yeni Slow Radyo