Göktaş, dün yapılan Kabine Toplantısı sonrasında düzenlediği basın açıklamasında, fon başvurularına yönelik hazırlıkların tamamlandığını duyurdu.

Aile ve Gençlik Fonu'nun usul ve esaslarına dair yönetmelik hazırlıklarının sürdüğünü belirten Bakan Göktaş, ekonomik destek kısmıyla onaylanan başvuru sahiplerine toplam 48 ay vadeli, 2 yılı geri ödemesiz olmak üzere 150 bin lira kredi desteği sağlanacağını ifade etti. Bu destek sayesinde, Türkiye'nin yer altı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerin geleceğine yatırım yapılacağını vurgulayan Göktaş, ayrıca gençlere evlilik süreçlerinde sosyal risklerden korumaya yönelik eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunulacağını belirtti.

Bakanlığın sağladığı sosyal yardımların önemli bir bölümünün çalışamayacak durumda olanlara yönelik olduğunu kaydeden Göktaş, aynı zamanda afet ve acil durumların yarattığı olumsuz etkileri azaltmaya yönelik tek seferlik yardımların da bu kapsamda değerlendirildiğini ifade etti. Yardım taleplerinin, sistem üzerinden yapılan başvurularla hızla değerlendirildiğini söyleyen Göktaş, bu sürenin daha önceki dönemlere kıyasla önemli ölçüde kısaldığını belirtti.

Aile ve Gençlik Fonu'nun gençlere yönelik kredi desteği, 6 Şubat depremlerinden etkilenen şehirlerde başlayacak olan pilot uygulama ile hayata geçirilecek. Fonun yönetim kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı'ndan oluşacak.

Kaynak : PHA