Gerçekleştirilecek 9 yeni proje ile Adıyaman'a önemli katkılarda bulunacaklarını belirten Bakan Kacır, projelerin hayata geçirilmesiyle bin 733 kişiye istihdam sağlanacağını ifade etti.

GAP İdaresi ve TUBİTAK iş birliğiyle yürütülecek projeler arasında Gölbaşı Tabiat Parkı’nın iyileştirilmesi ve çevre düzenlemesi ile Nemrut Karadut Köyü'nde Turizm ve İstihdam Gelirlerinin Artırılması Projeleri öne çıkıyor.

Bu projelerle birlikte Adıyaman'ın zengin tarihini ve doğal güzelliklerini ön plana çıkararak turizm altyapısını güçlendirmeyi hedefleyen Bakan Kacır, ayrıca tarım sektörüne yönelik arıcılığın, bağcılığın, seracılığın geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması, Sincik Köyleri tarımsal sulama rehabilitasyonu, Su Berekettir 2. Faz Tarımsal Sulama Rehabilitasyonu ve Tarımının Mekanizasyon Olanaklarının Modernize Edilmesi Projeleri ile bölge ekonomisinin güçlenmesini hedefliyor.

Bakan Kacır, Adıyaman'ın toplamda bin 733 kişiye istihdam sağlayacak bu önemli yatırımlarının yanı sıra, Adıyaman Belediyesi ile iş birliği içerisinde Adıyaman'ın çocukları ve gençleri için bir Bilim Merkezi kuracaklarını belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Adıyaman için çalışmalara devam edeceklerini vurgulayan Bakan Kacır, projelerin şehre ve vatandaşlara hayırlı olmasını temenni etti.

Kaynak : PHA