Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Güncel

CHP’li Açar’dan ‘fahri hemşehrilik’ tepkisi: ‘Gaziantep’in gündemi bu değil’ - Videolu Haber

ADIYAMAN (PERRE) - Şeriban ÖZÇAKMAK -Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e fahri hemşehrilik beratı verilmesini gündeme almasına ilişkin değerlendirmede bulunan CHP Gaziantep İl Başkanı Vakkas Açar, söz konusu kararın kentin öncelikli sorunlarından uzak olduğunu belirterek, "Gaziantep halkı gösteriş değil, hizmet bekliyor" dedi.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
CHP’li Açar’dan ‘fahri hemşehrilik’ tepkisi: ‘Gaziantep’in gündemi bu değil’  - Videolu Haber
Paylaş:

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin son meclis birleşiminde, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e "fahri hemşehrilik beratı" verilmesinin gündeme alınması siyasi tartışmaları beraberinde getirdi. CHP Gaziantep İl Başkanı Vakkas Açar, söz konusu girişime sert tepki göstererek Cumhuriyet değerleri ve kentin asıl önceliklerinin göz ardı edildiğini savundu.

Açar, Bakan Tekin'in kamuoyunda eğitim politikaları ve laiklik tartışmaları üzerinden sıkça eleştirildiğine dikkat çekti. Kararı popülist bulduğunu ifade eden Açar, "Gaziantep gibi köklü bir kent, fahri hemşehrilik unvanı verirken somut katkı ve hizmetleri esas almalıdır. Bu kararın gerekçesi kamuoyuna şeffaf ve ikna edici bir biçimde açıklanmalıdır" dedi.

"Eğitim Sorunları Öncelik Olmalı"

Gaziantep'in eğitimde kronikleşen sorunlarına değinen Açar, eğitim yılı ortasında kapatılan bir okul nedeniyle öğrencilerin mağdur edildiğini ve bu tartışmanın sıcaklığını koruduğuna dikkat çekti. Kentin başarı sıralamasındaki yerini de eleştiren İl Başkanı, "Gaziantep gibi 'gazilik madalyasını' göğsünde gururla taşıyan ve Atatürk'ün nüfusa kayıtlı olduğu bu kentte, eğitimde kronikleşmiş problemler yaşanırken, böylesi sembolik ve tartışmalı bir kararın öncelik haline getirilmesi büyük bir çelişkidir" ifadelerini kullandı.

"Belediye Halkın Gündemine Dönmeli"

Yerel yönetimin halkın sorunlarından uzaklaştığını belirten Açar, "Gaziantep'in gündemi basit polemikler değil, halkın doğrudan yaşadığı geçim sıkıntısıdır. Türkiye'nin en pahalı su tarifelerinden biri şehrimizde uygulanıyor. Belediyenin önceliği bu yükü hafifletmek olmalıdır. Bir yandan borçlanma yetkisi istenirken, diğer yandan şehrin acil ihtiyacı olmayan projelere kaynak aktarılması kabul edilemez" diye konuştu.

"Gaziantep Halkı Hizmet Bekliyor"

Son olarak belediyeye sosyal belediyecilik çağrısında bulunan Açar, sözlerini altyapı yatırımlarına öncelik verilmesi, ihalelerde şeffaflık sağlanması ve kamu kaynaklarının etkin kullanılması gerektiğini vurgulayarak, "Gaziantep halkı gösteriş değil, hizmet bekliyor" diyerek tamamladı.

Kaynak : PERRE

Bu haber Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Güncel Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yeni Slow Radyo