Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Güncel

Eğitim Sen Adıyaman Şubesi’nden Dünya Anadil Günü etkinliğine davet

ADIYAMAN (PHA) - Rojin SÜNGÜ - Eğitim Sen Adıyaman Şube Başkanı Zeynel Polat, 21 Şubat Dünya Anadil Günü kapsamında düzenlenecek etkinliğe tüm Adıyamanlıları davet etti.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
Eğitim Sen Adıyaman Şubesi’nden Dünya Anadil Günü etkinliğine davet
Paylaş:

Polat, Türkiye’de günlük yaşamda 36 farklı dilin konuşulduğunu ancak UNESCO’nun tespitlerine göre üç dilin tamamen kaybolduğunu ve 18 dilin kaybolma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı. Kürtçenin de bu tehlikeyle yüzleştiğini belirten Polat, dilin yaşatılması için sözlü ve yazılı edebiyatın korunmasının önemine dikkat çekti.

“Kürt dilinin ve kültürünün önemli aktarım araçlarından biri olan hikâyeler, türküler ve deyişler (cirok, stran ve klam), toplumların tarihini ve kültürel kimliğini gelecek nesillere aktaran en güçlü miraslardır. Destansı anlatılar sayesinde toplumlar geçmişlerini unutmadan geleceğe güvenle bakabilir ve kültürel sürekliliği sağlayabilirler. Bu nedenle sözlü ve yazılı edebiyat ürünlerine sahip çıkmak, onları yaşatmak ve yeni nesillere aktarmak büyük önem taşımaktadır.” ifadelerini kullanan Polat, bu bilincin yaygınlaştırılması için tüm halkı etkinliğe katılmaya çağırdı.

Etkinlik Detayları:

Tarih: 21 Şubat 2025

Yer: [Etkinlik yeri belirtilmemiştir]

İçerik: Kürt dil ve kültürünü yansıtan hikâyeler, türküler ve deyişlerin paylaşılacağı özel bir gece

Eğitim Sen Adıyaman Şubesi tarafından organize edilen etkinlikte, Kürt dilinin ve kültürünün yaşatılması için çeşitli edebi ve müzikal anlatımlar yer alacak.

Kaynak : PHA

Bu haber Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Güncel Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yeni Slow Radyo