Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Ekonomi

İl Başkanı Alsan finansman krizine dikkat çekti: ‘Üretim durdurulursa istihdam ve büyüme ağır darbe alır’

ADIYAMAN (PHA) - Mustafa TEKİN - Anahtar Parti Adıyaman İl Başkanı Emircan Ahmet Alsan, son dönemde ekonomide yaşanan daralma ve finansman sıkıntılarına dikkat çekerek, üretim ve istihdamda yaşanacak kayıpların Türkiye ekonomisini derinden sarsabileceği uyarısında bulundu. Alsan, özellikle KOBİ’lerin krediye erişimde büyük sorunlar yaşadığını ve bu durumun piyasaları kilitleme noktasına getirdiğini belirtti.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
İl Başkanı Alsan finansman krizine dikkat çekti: ‘Üretim durdurulursa istihdam ve büyüme ağır darbe alır’
Paylaş:

Ekonomide Alarm Zilleri Çalıyor
Sıkı para politikaları, artan maliyetler ve yüksek faiz oranlarının piyasalarda durgunluk yarattığını vurgulayan Alsan, “Finansman krizi çözülmezse bu gidişle üretim durur, istihdam kaybı artar ve büyüme daha da yavaşlar” dedi. Ekonomik güvenin sarsıldığını belirten Alsan, mevcut politikaların üretim yapan işletmeleri ciddi biçimde zorladığını söyledi.

KOBİ’ler Nefes Alamıyor
Alsan, açıklamasında özellikle KOBİ’lerin karşı karşıya kaldığı kredi erişim sorunlarını gündeme taşıdı:
“Kısa vadeli, düşük tutarlı krediler piyasaların ihtiyacını karşılamıyor. Yüksek faizler nedeniyle işletmeler borçlanamıyor. Birçok işletme, nakit ihtiyacını karşılayabilmek için elindeki gayrimenkul veya araçları değerinin altında satmak zorunda kalıyor. Bu durum ciddi bir sermaye erozyonuna yol açıyor.”

Çözüm Önerileri Beş Başlıkta Toplandı
Adıyaman İl Başkanı Alsan, finansman krizine karşı alınması gereken önlemleri beş temel başlık altında sıraladı:

KOBİ’lere uzun vadeli ve düşük faizli krediler sağlanmalı.

Şirket tahvillerine vergi teşvikleri getirilmeli.

Dijital finans çözümleri ve ödeme sistemleri desteklenmeli.

Vergi adaletine dayalı reformlar yapılmalı, enflasyon muhasebesi uygulanmalı.

Yeşil ve dijital dönüşüm yatırımlarına öncelik verilmelidir.

Ekonomik Güven Yeniden Tesis Edilebilir
“Doğru adımlar atılırsa ekonomik güven yeniden sağlanabilir” diyen Alsan, üretim ve istihdamın canlandırılmasının ancak reel sektörün güçlü şekilde desteklenmesiyle mümkün olacağını vurguladı.

Kaynak : PHA

Bu haber Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Ekonomi Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yeni Slow Radyo