Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Kültür - Sanat

Kadın meclisi Malatya’yı ilmek ilmek dokudu

MALATYA (PERRE) - 28. Malatya Kayısı Festivali ve Fuarı kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Malatya Kent Konseyi işbirliğinde düzenlenen "İlmek İlmek Malatya" sergisi büyük bir coşku ile gerçekleştirildi.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
Kadın meclisi Malatya’yı ilmek ilmek dokudu
Paylaş:

Sergi açılışına Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Malatya Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er,  AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkçi, İnanç Siraç Ölmeztoprak, Abdurrahman Babacan, İlçe Belediye Başkanları, Siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Malatya'nın 13 ilçesini temsil meyveler Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri tarafından 13 ayrı halıda ilmek ilmek işlendi.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut, Malatya'nın kültürel zenginliğini ve ilçelerin kendine özgü kimliğini geleneksel halı dokuma sanatı ile görünür kılmak ve Malatya'nın zengin doğal ürünlerini tanıtmak amacı ile İlmek İlmek Malatya sergisi açtıklarını söyledi. Malatyalı hanımların hünerli elleri ile işlenen çalışmanın önemli olduğunu vurgulana Bulut, " Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak kültürel anlamda birçok çalışmaya öncülük etmeye gayret gösteriyoruz. Malatya'mızın kültürünü yaşatmak ve tanıtmak adına uzun yıllardır faaliyet gösteren "İnci Çeyiz" mağazalarımız bunun somut bir örneğidir" dedi.

Bulut, "Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin yapmış olduğu bütün çalışmalarda desteğini bizden eksik etmeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er'e Kadın Meclisi adına çok teşekkür ediyorum" dedi.

El Sanatları Teknolojisi Usta Öğretici Elanur Toper, "Bugün burada Malatya'nın bereketli topraklarında yetişen ve her ilçemize ait olan bir meyveyi yine Malatya'nın kültürüne ait olan halı dokuması ile bir araya getirdik" dedi.

Halıların Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi gönüllü üyeleri tarafından dokunduğunu ifade eden Toper, bu çalışmalar ile sanat ve zanaatı bir araya getirdiklerini belirterek katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Himayeye Muhtaç Yaşlılar, Çocuklar ve Kadınlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (HİMYAÇ - DER) Başkanı Ece Budan, "Malatya'nın her soruna değinen ve çözüm önerileri sunan Malatya Kent Konseyi bugün de Malatya'mızın kültürünü yaşatmak ve hatırlatmak adına çok güzel bir çalışmaya imza atmış. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Serginin fuar boyunca "İnci Çeyiz" mağazaları standının önünde sergileneceği ifade edildi.

 

Kaynak : PERRE

Bu haber Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Kültür - Sanat Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yeni Slow Radyo