Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Kültür - Sanat

Tarihi Karakuş Tümülüsü’nde coğrafi işaretli yemekler yarıştı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Kahta Tarih, Kültür ve Lezzet Festivali kapsamında tarihi Karakuş Tümülüsü’nde yöreye ait coğrafi işaretli yemek yarışması düzenlendi.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
Tarihi Karakuş Tümülüsü’nde coğrafi işaretli yemekler yarıştı
Paylaş:

Kahta Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Kahta Tarih, Kültür ve Lezzet Festivali’nin ikinci günü renkli görüntülere sahne oldu. Tarihi Karakuş Tümülüsü’nde Kahta yöresine ait coğrafi işaretli yemek yarışması düzenlendi. Programa Adıyaman Valisi Abdullah Küçük, AK Parti Adıyaman Milletvekili İshak Şan, Kahta Kaymakamı Muhammed Üsame Soysal, Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Adıyaman Valisi Abdullah Küçük, “Bugün Kahta Tarih, Kültür ve Gastronomi Festivali’nde aranızda olmanın mutluluğunu ve onurunu yaşıyorum. Adıyaman ve Kahta’nın her tarafı tarih kokuyor. Her yer tarihin coğrafyayla buluştuğu yer. Burası Mezopotamya. Burası bolluğun, bereketin, insanlığın ve medeniyetin neşet ettiği bir yer. Dolayısıyla burası tüm dünyanın geçmişten bugüne ilgisini çeken bir yer. Ve zenginliğin timsali. Tarımın, hayvancılığın en iyi bir şekilde yapıldığı yer. Dolayısıyla buralarda geçmişten günümüze kadimden gelen yemekler de var. Az önce yarışmacılarımızın yaptığı patlıcanlı ayran aşı, bakıyoruz geçmişten günümüze gelen bir yemek. Bizim burada dikkat etmemiz gereken neden bu yarışmaları yapıyoruz, neden bu festivalleri yapıyoruz. Burada bizim için önemli olan geçmişten bugüne gelen bu yemek mirasını, damak lezzetini çocuklarımıza ve bundan sonraki kuşaklara doğru aktarabilmek. Önemli olan budur. Çünkü küreselleşen dünyada damak lezzeti de, yemek kültürü de maalesef giderek kayboluyor. Biz bunu istemiyoruz. Biz küreselleşen dünya içerisinde geleneksel kadim damak tatlarımızı, Anadolu lezzetlerini gelecek kuşaklara devretmek istiyoruz. Bu maksatla bugün bu etkinlik düzenleniyor. İnşallah bundan sonra da bu tür etkinliklerimiz devam eder. Bu etkinliğimizde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmalardan sonra Kahta yöresine ait patlıcanlı ayran çorbası ve sarmısaklı tavuk pilavı yarışmaları düzenlendi. Yarışmalar yedişer kişiden oluşan iki grup arasında gerçekleşti. Daha sonra jüri üyeleri tarafından tüm yemekler tek tek tadılarak puanlandırıldı. İlk üçe giren yarışmacılar ise altın ile ödüllendirildi.

Programın sonunda gelen konuklara önceden hazırlanmış olan yöresel yemeklerden oluşan ikramlarda bulunuldu.

Haberin Galerisi

Bu haber Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Kültür - Sanat Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yeni Slow Radyo