Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Güncel

Otizmli öğrencinin ailesinden servis talebi

DİYARBAKIR (PHA) - Gülbahar SÜNGÜ-6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır’da evleri yıkılan ailelerin barınma ihtiyacını karşılamak için TOKİ tarafından yaptırılan konutlarda yaşayan vatandaşların ulaşım sorunu sürüyor.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
Otizmli öğrencinin ailesinden servis talebi
Paylaş:

Bağlar’ın kırsal Oğlaklı Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlar, çocuklarının okula gitmek için servise ihtiyacı olduklarını belirterek yetkililerden talepte bulundu.

Bağlar ilçe milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle mağduriyetlerinin giderilmesi için görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten veliler, sorunun çözülemediğini, çocuklarının eğitimlerinden geri kaldıklarını söyledi.

Bağlar’da öğrencilerin deprem nedeniyle yer değiştirmesi sonucu okullarına gidemedikleri için veliler isyan ederken, otizmli çocuğu bulunan bir veli ise çocuğunun eğitim hakkından mahrum kaldığını belirterek şikayetçi olduğunu dile getirdi.

Gazetemize ulaşan veli, yaptığı açıklamada; “Sene başında Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce planlanması gereken taşıma güzergahlarını depremzede konutları düşünülmeden planlandığı ortaya çıktı. Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle görüştüğünde bu sene planlayamadıklarını, velilerin kendi imkanlarıyla çocuklarını okula götürmesini istediklerini dile getirdi. Servis ücretleri ve Oğlaklı civarı servis bulma sıkıntısı bir yana, özel öğrenci olarak okullarına devam edemeyen birçok engelli bulunmaktadır. Bu konuda yetkililerin daha hassas davranması ve bu konuyu çözüme kavuşturmalarını talep ediyoruz. Engelli çocuğumuzun okula devam etmesi şarttır. Özel aracımız yok, gidebileceği yakın okul yok dediler” şeklinde konuştu.

“2 OKULA TEK SERVİS TAŞIMACILIĞI YAPABİLİYORUZ”

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise yaptığı açıklamada; “Oğlaklı Mahallesi’nde bu sene ihale yapmadık. Ancak elimizden geldiğince velilerimizin taleplerini karşılamaya, öğrencilerimizi taşımaya gayret ediyoruz. Orada oturan öğrencilerimizi 2 okula tek taşıyabiliyoruz. Önümüzdeki aylarda yapacağımız taşıma ihalesiyle bu mağduriyetleri gidermeye çalışacağız” dedi.

Kaynak : PHA

Bu haber Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Güncel Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yeni Slow Radyo