Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin
Güncel

Serebral Palsili Bireyler İftar yemeğinde bir araya geldi

ADIYAMAN (PERRE) - Sibel TURAN-Türkiye Gelişim ve Gençlik Vakfı genel başkan yardımcısı Adıyaman Serebral Palsililer Derneği Başkanı Bülent Buğday Adıyaman'da serebral palsili bireyler ve aileleri, Adıyaman Serebral Palsililer Derneği tarafından düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
Serebral Palsili Bireyler İftar yemeğinde bir araya geldi
Paylaş:

Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleşen program, hem dayanışmanın hem de farkındalığın güçlendiği anlamlı bir buluşmaya sahne oldu.Programda konuşan Türkiye Gelişim ve Gençlik Vakfı genel başkan yardımcısı,Adıyaman Serebral Palsililer Derneği Başkanı , Bülent Buğday, serebral palsili bireylerin toplumda hak ettikleri değeri görmesi için güçlü bir mücadele yürüttüklerini belirtti.

Buğday konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Serebral palsili bireylerimizin farkındalığını artırmak, yaşadıkları sorunları daha güçlü şekilde gündeme taşımak, haklarını alma mücadelesinde birlikte yürümek ve büyük bir aile tablosu oluşturmak için bir aradayız. Gelişmeleri birlikte paylaşarak gerek fizik tedavi imkanlarını gerekse eğitim fırsatlarını en üst seviyede sunabilmenin gayreti içerisinde olacağız."

Geçmişte serebral palsili bireylerin çoğu zaman görünmez kılındığını ifade eden Buğday, artık bu tablonun değiştiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

"Türkiye'de olduğu gibi Adıyaman'da da serebral palsililerin uzun yıllar adeta yok hükmünde sayıldığı dönemleri gördük. Ancak bugün zincirleri kırıyoruz ve hayatın her alanında var olmaya başlıyoruz. Serebral palsili bireyler birer hazinedir. Önemli olan o hazinenin kilidini açabilmektir. İmkan verildiğinde içlerinden yazarlar, sporcular, müzisyenler, siyasetçiler ve toplumun her alanında değer üreten insanlar çıkmaktadır."

Derneğin önümüzdeki süreçte daha büyük hedefler için çalışacağını belirten Buğday, ilerleyen dönemde Serebral Palsililer Federasyonu kurma hedeflerinin de bulunduğunu dile getirdi.

Ramazan-ı Şerif'in bereketli ikliminde gerçekleşen programda serebral palsili bireyler ve aileleri birlikte iftar açarak birlik ve dayanışma mesajı verdi.

Programın düzenlenmesine katkı sunan yönetim kurulu üyelerine, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne, programa katılan serebral palsili bireylere ve fedakâr ailelerine teşekkür edildi.

Kaynak : PERRE

Bu haber Yaman Haber ® - Haberi kaynağından takip edin tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Güncel Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yeni Slow Radyo