AK Parti’nin kurucularından ve partide “4 eşitten” biri..
2007’de beklenmedik bir şekilde AKPARTİ’den istifa etti. Bu istifadan sonra yıllarca AKPARTİ ve üst yönetimi hakkında çok ağır eleştirilerde bulundu.
2011 seçimlerinde Sıvas’tan Bağımsız M.Vekili adayı oldu fakat seçilemedi. Sonra “TÜRKİYE PARTİSİ” diye bir parti kurdu ama “Dikiş” tutturamadı partiyi kapatmak zorunda kaldı.
Derken kapağı CHP’ye attı ve 2018 seçimlerinde Konya Milletvekili oldu ve 5 yıl bu partide görev yaptı.
A.Latif ŞENER KILIÇDAROĞLU’nun adaylığı açıklandıktan sonra, M.Vekili listeleri daha açıklanmadan önce 6 Mart 2023’te fotodaki bu paylaşımla KILIÇDAROĞLU’nun adaylığını alkışlıyordu.
M.Vekili listesinde ismini görmeyen Abdüllatif ŞENER’in suratı asıldı ve değişmeye başladı.
İlk turun ardından 2.ci turun arefesinde iktidar yandaşı bir kanala çıkıp  KILIÇDAROĞLU’nun ülkeyi yönetemeyeceğini, Kandil’in ona destek verdiğini açıklayarak tarafını açıkça belli etti ve partisine büyük bir darbe vurdu.
A.Latif ŞENER bir gün önce de çıktığı bir TV kanalında cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 1. turunda Sinan OĞAN’a oy verdiğini 2.turunda ise geçersiz oy kullandığını söyledi
TV canlı yayınında böyle söyledi ama belgesi ile anlaşıldı ki Abdüllatif ŞENER’in 2.turda oy kullandığı sandıkta hiç geçersiz oy çıkmamış. Yani maalesef yalan söylemiş.
İşte Türkiye’de siyasetin geldiği nokta. 
Adamın Özgeçmişine bakıyorsun;
Maliyeci, Ekonomist, Akademisyen, 25 yıl Milletvekilliği, Başbakan yardımcılığı, Devlet bakanlığı, Maliye bakanlığı yapmış.
Yaşını başını almış artık 70’ne merdiven dayamış bir adam..
Peki bütün bunlara değer mi?
Şu bir gerçek ki eğer M.Vekili listesinde ismi olsaydı asla sesi çıkmayacaktı, her şey yolunda olacaktı.
Halbuki bir fâninin görebileceği her makamı görmüşsün. Böyle yapacağına ağırbaşlı bir şekilde yerinde dursaydın senin tecrübelerinden, bilgi
birikiminden istifade etselerdi daha iyi olmaz mıydı?
Bir insan kendini nasıl böyle bir duruma düşürür, nasıl böyle kendi kendini bitirir.. 
Gerçekten anlamak mümkün değil.. Yazık..