Konu ile ilgili vatandaşlara seslenen Vali Hasan Şıldak, "Büyük bir sorumsuzluk sonucu oluşan bu anlamsız davranışlara son verelim" çağrısında bulundu. 
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'ın göreve gelir gelmez ilk gündem maddelerinden biri olan 'silah kullanımı ve buna bağlı yaşanan vakaların önüne geçilmesi' ile ilgili sıkı denetimler il genelinde sürerken; 2023 yılı istatistiki verileri de açıklandı. 
Buna göre; geçtiğimiz yıl Şanlıurfa genelinde denetim ve ihbarlar sonucu silah atılması olayları ile ilgili 503 vakaya müdahale edildi. Bu vakalarda 534 şahsa yasal işlem yapılırken, olaylarda iki vatandaş hayatını kaybetti ve 55 kişi çeşitli şekillerde yaralandı. 
"Mutluluğunuza Gölge Düşürmeyin"
Verileri paylaşarak vatandaşlara seslenen Vali Hasan Şıldak, bu ve bezeri olayların önüne geçmekte kararlı olduklarını ifade etti. Güvenlik güçlerinin ihbar ve denetimlerde çok hassas olduğunun altını çizen Vali Şıldak, "Kıymetli Vatandaşlarımız; Şanlıurfa’nın huzuru ve esenliği için 'silah atılması' olaylarına son verelim. Son derece üzücü olaylara, insanlarımızın ölümüne ve yaralanmasına sebep olan, ilimizle ilgili oluşan olumsuz algıların başında gelen bu anlamsız davranışlar büyük bir sorumsuzluktur. Sorumsuzca davranıp silah atarak kimsenin hayatını karartmayın! Yorgun mermilerin tehdidine izin vermeyin. Düğünlerde ve kutlamalarda silahla ateş etme olaylarını lütfen 112 İhbar Hattına bildirin!" çağrısında bulundu.
 

Kaynak : PHA