Yıkım sırasında düşen molozlar iş yerine zarar verdi
ADIYAMAN (YH)-(Mahir ALAN)- Adıyaman’da bir binanın yıkımı sırasında düşen molozlar, çevrede bulunan bir iş yerinin üzerine düşerek maddi hasara neden oldu.
Başlık, özet ve etiketlerde arandı.
ADIYAMAN (YH)-(Mahir ALAN)- Adıyaman’da bir binanın yıkımı sırasında düşen molozlar, çevrede bulunan bir iş yerinin üzerine düşerek maddi hasara neden oldu.
ADIYAMAN (YH)- (Mahir ALAN)- Çakırhüyük Belediye Başkanı Miktat Çetin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın’ın milletvekilliği döneminden bugüne kadar Çakırhüyük’ün her meselesinde yanlarında olduğunu belirterek, özellikle 6 Şubat depremlerinin ardından gösterdiği destek ve gayretin unutulmayacağını söyledi.
6 Şubat depremlerinde evi yıkılan, ailesiyle birlikte enkaz altında kalan ve annesini kaybeden Adıyamanlı genç sporcu Emine Nur Alkayış, yaşadığı büyük acıların ardından kürek sporuyla hayata yeniden tutundu.
ADIYAMAN (PERRE) - (Şeriban ÖZÇAKMAK) - Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem Adıyaman'da paniğe neden oldu. Vatandaşların iş yerleri ve konutlardan dışarı çıktığı, öğrencilerin okul bahçelerinde toplandığı kentte velilerin aynı anda okullara yönelmesi trafik yoğunluğunu artırdı. Can kaybı ve yıkıma yol açmayan sarsıntının ardından yaşananlar, 6 Şubat depremleri sonrası yeniden yapılanan Adıyaman'ın ulaşım, yeni yerleşim alanları ve afet anındaki hareket kabiliyetini yeniden gündeme taşıdı.
Adıyaman'da Ahilik Haftası dolayısıyla Kent Meydanı'nda düzenlenen program, esnaf, vatandaşlar ve il protokolünü bir araya getirdi. Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, 6 Şubat depremlerinin ardından kentin yeniden ayağa kalkma sürecinde esnafın önemli bir sorumluluk üstlendiğini belirterek, "Kendi esnafımıza sahip çıkalım. Esnafımız güçlendikçe kentimiz de güçlenecek" çağrısında bulundu.
Adıyamanlılar Vakfı tarafından kente kazandırılan Adıyamanlılar Vakfı İmam Hatip Proje Ortaokulu, düzenlenen törenle eğitim hayatına başladı. Açılışta konuşan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, 6 Şubat depremlerinin ardından kentin dayanışmaya olan ihtiyacının sürdüğünü belirterek, kent dışında yaşayan Adıyamanlılara, "Sizlerden ricamız, elinizi memleketinizden çekmeyin" çağrısında bulundu. Açılış ve Tutdere'nin açıklamaları Adıyaman Belediyesi tarafından da duyuruldu.
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depremlerinde 35 kişinin yaşamını yitirdiği Ezgi Apartmanı davasında 8'er yıl hapis cezasına çarptırılan ve adli kontrol şartıyla tahliye edilen pastane sahipleri Sami Kervancıoğlu ile Mustafa Pekel hakkında Başsavcılığın tahliye kararına yaptığı itiraz, Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yerinde görülmedi. Mahkeme, kararın "usul ve yasaya uygun olduğu, kararda isabetsizlik bulunmadığı" yönünde görüş bildirirken, dosya itiraz hakkında nihai karar verilmesi için Kahramanmaraş 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.
ADIYAMAN (PERRE) - (Mustafa KAMIŞ) - 6 Şubat depremlerinde iş yeri ağır hasar gördüğü için faaliyetlerine ara vermek zorunda kalan İmza Giyim, Kahta'daki yeni adresinde hizmet vermeye başladı. İş yerinin açılışı ilçe protokolü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.
ADIYAMAN (PERRE) - (Berfin GÜRBÜZ) - Türk Eğitim-Sen, başta Adıyaman olmak üzere 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde norm kadro fazlası öğretmenlerin resen atanmaması talebiyle Millî Eğitim Bakanlığına başvurdu. Türk Eğitim-Sen Adıyaman Şube Başkanı İbrahim Ertaş, öğretmenlerin aile düzenleri ve deprem sonrası yaşam koşullarının dikkate alınmasını istedi.
Adıyaman'da 6 Şubat depremlerinde 36 kişinin yaşamını yitirdiği Zümrüt Apartmanı'na ilişkin davada 5 sanığa 6 yıl 8 ay ile 13 yıl 4 ay arasında değişen hapis cezaları verilirken, aralarında eski belediye başkan yardımcılarının da bulunduğu 6 sanık beraat etti. Mahkeme, hapis cezası verilen sanıklar yönünden kamuoyunda 'iyi hal indirimi' olarak bilinen takdiri indirim uygulamasının, beraat kararlarının ve kamu görevlilerine yüklenen sorumluluğun gerekçelerini açıkladı.
6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan yerinde dönüşüm uygulamasında yarım kalan inşaatlar, artan maliyetler ve sözleşmelerden kaynaklanan uyuşmazlıklar depremzedelerin mağduriyetini büyütüyor. Başvurularından sonuç alamadıklarını belirten vatandaşlar, kamu kurumlarının sürece müdahil olmasını ve yarım bırakılan projelerin tamamlanmasını istiyor.
Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, 6 Şubat depremlerinde hasar gören Kayalık Mahallesi'ndeki Necmettin Erbakan Parkı'nın baştan sona yenilendiğini, yaklaşık iki ay önce kendisinden futbol sahası isteyen çocukların talebinin de yerine getirildiğini açıkladı. Tutdere, "Bugün burada böyle cıvıl cıvıl, gözleri çakmak çakmak mutlu olan çocukları görünce bütün yorgunluğumuz gitti" dedi.
Eğitimci iş insanı Mustafa Yılmaz, 6 Şubat depremlerinin ardından Adıyaman'da yaşanan toplumsal değişime ve son dönemde artış gösterdiğini belirttiği şiddet olaylarına dikkat çekti. Depremin yalnızca fiziki yapıları değil, toplumsal psikolojiyi ve tahammül sınırlarını da etkilediğini ifade eden Yılmaz, "Bir şehri yeniden kurmak, sadece TOKİ binalarını dikmek ve asfalt dökmek değildir. Asıl inşa, o binaların içinde yaşayacak insanların birbirlerine olan tahammülünü, saygısını ve sevgisini yeniden inşa etmektir" dedi.
Adıyaman merkeze bağlı Çemberlitaş köyünde 6 Şubat depremlerinin ardından inşa edilen afet köy evlerinde altyapı, çevre düzenlemesi ve bazı yapısal eksikliklerin bulunduğu öne sürüldü. Köy sakinlerinden Abdurrahman Çalgan, yüklenici firmanın eksiklikler tamamlanmadan konutların teslim alınmasını istediğini belirterek, yetkililere sorunların giderilmesi çağrısında bulundu.
ADIYAMAN (PERRE) - (Şeriban ÖZÇAKMAK) - Anahtar Parti Adıyaman İl Başkanı Emircan Ahmet Alsan, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 27'nci yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, 6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşayan Adıyaman'ın 17 Ağustos'un acısını derinden anladığını belirtti. Alsan, "Biz Adıyamanlılar olarak bir şehrin birkaç dakika içerisinde nasıl değişebildiğini, insanların evlerini, yakınlarını ve hatıralarını kaybetmesinin ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz" dedi.
ADIYAMAN (PERRE) - (Berfin GÜRBÜZ) - Gazeteci-Yazar Abdurrahman Akçal'ın hazırlayıp sunduğu "Cendere Köprüsü" programının bu haftaki konuğu Eğitim Sen Adıyaman Şube Başkanı Zeynel Polat oldu. Polat, programda Adıyaman'daki eğitim kurumlarının durumu, öğretmen ve öğrenci ihtiyaçları, ekonomik koşulların eğitime etkileri, 6 Şubat depremleri sonrasında yaşanan sorunlar ile öğretmenlerin atama, tayin, barınma ve özlük haklarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 27. yıl dönümü kapsamında İstanbul'da "Deprem Gerçeği, Bilimsel Yaklaşım ve Kamusal Sorumluluk" başlıklı sempozyum gerçekleştirdi. 15 Ağustos Cumartesi günü düzenlenen sempozyumda deprem risklerinin azaltılması, yapı güvenliği, afet yönetimi, sağlık hizmetleri ve kamunun sorumluluğu farklı boyutlarıyla ele alındı.
ADIYAMAN (PERRE) - (ADIYAMAN) - Adalet Peşinde Aileleri Platformu Adıyaman Temsilcisi Celal Gezer, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlerin yakınlarının adalet mücadelesine dikkat çekmek amacıyla Adıyaman Yeni Kent Meydanı'nda bir araya geldiklerini belirtti. Deprem davalarında yaşandığını savunduğu hukuki sorunlara tepki gösteren Gezer, "Destek verin, destek verin ki bu sistem değişsin" diyerek Adıyaman ve Türkiye kamuoyuna çağrıda bulundu.
Prof. Dr. Murat Gökhan Dalyan, Fransız Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (IFRI) için hazırlanan raporu değerlendirerek, Adıyaman'ın sosyolojik yapısı, siyasal dönüşümü ve 6 Şubat depreminin kentte yarattığı değişime ilişkin dikkat çekici tespitleri kamuoyuyla paylaştı.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Hekimhan ilçesindeki temasları kapsamında AK Parti Hekimhan İlçe Başkanı Salim Akyüz'ü ziyaret etti. Başkan Er, Büyükşehir Belediyesi olarak son iki yılda Hekimhan'a 1,5 milyar liralık yatırım yaptıklarını açıkladı.
Hasan Hüseyin Taştan ve Murat Çeçen'in girişimleriyle kurulan Sahne Sanat Akademisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği açılışta, müzik dinletileri ve çeşitli sahne performansları gerçekleştirildi.
Adıyaman Basın Kartı Sahipleri Derneği Başkanı Murat Çeliker, Atatürk Bulvarı ve yan yollarında tamamlanan bakım ve onarım çalışmalarının ardından yaptığı açıklamada, kamuoyunun gündemine taşıdıkları sorunun çözüme kavuşmasından memnuniyet duyduklarını belirterek, kentin sorunlarını takip etmeyi sürdüreceklerini söyledi.
AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüseyin Özhan, 6 Şubat depremlerinin ardından yeniden inşa çalışmaları kapsamında Gölbaşı ilçesinde hayata geçirilecek Ticari Rezerv Alan Projesi'nin resmen kabul edildiğini açıkladı. Proje kapsamında Turan Özdemir Caddesi üzerinde 311 iş yeri ile 94 ofisten oluşan modern bir çarşı inşa edilecek.
ADIYAMAN (PERRE) - (Selahattin ALPTEKİN) - Adıyaman Valiliği İl Özel İdaresi, 6 Şubat depremlerinin ardından kentin yeniden ihya ve inşa sürecini sürdürürken, toplumsal dayanışmayı güçlendirecek sosyal yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Yapımı devam eden Kömür ve Siteler Cemevlerinin ardından İndere Cemevi de yatırım programına alınarak inşa çalışmalarına başlandı.
Adıyaman Valiliği İl Özel İdaresi, 6 Şubat depremlerinin ardından kentin yeniden ihya ve inşa sürecini sürdürürken, toplumsal dayanışmayı güçlendirecek sosyal yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Yapımı devam eden Kömür ve Siteler Cemevlerinin ardından İndere Cemevi de yatırım programına alınarak inşa çalışmalarına başlandı.
ANKARA (PERRE) - (Şeriban ÖZÇAKMAK) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2. İletişim Şurası'nda yaptığı konuşmada, 6 Şubat depremlerinin ardından yürütülen süreçte dezenformasyonla mücadele ettiklerini belirterek, "Depremi kullanarak siyasi ve ekonomik fırsatçılık yapanlar bugün adalete hesap veriyor. Hukuk zemininde ne gerekiyorsa mutlaka yapacağız" dedi.
ANKARA (PERRE) - (Şeriban ÖZÇAKMAK) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2. İletişim Şûrası'nda yaptığı konuşmada dijital platformların bireylerin düşünme biçimlerini ve toplumsal tepkileri yönlendirdiğini belirterek, "Sosyal medya tepkilerimizi belirliyor. Cansız, ruhsuz, derinliksiz bir kimlik inşa ediyor" dedi. Erdoğan ayrıca dezenformasyonla mücadeleyi milli güvenlik meselesi olarak gördüklerini vurgularken, 6 Şubat depremleri sonrası yürütülen soruşturmalarla ilgili de açıklamalarda bulundu.
ADIYAMAN (PERRE) - (Şeriban ÖZÇAKMAK) - Adıyaman Basın Kartı Sahipleri Derneği Başkanı Murat Çeliker, 6 Şubat depremlerinin ardından Adıyaman'da devam eden yol sorunlarına ilişkin açıklama yaparak Karayolları'na sert tepki gösterdi.
ADIYAMAN (PERRE) - (Şeriban ÖZÇAKMAK) - Adıyaman'da 6 Şubat depremlerinin ardından eğitsel, kültürel ve sosyal alanlarda çalışmalar yürütmek amacıyla faaliyetlerini sürdüren Genç Nesiller Derneği'nin Aydın Doğan Vakfı'na sunduğu proje kabul edildi.
ADIYAMAN (PERRE) - (Şeriban ÖZÇAKMAK) - 6 Şubat depremlerinde Adıyaman'da enkaz altında 3 gün boyunca yaşam mücadelesi veren, annesini, babasını ve kardeşini kaybeden Meryem Hanne Erbil, sağ kolunu da yitirmesine rağmen hayata ve spora tutunarak büyük bir başarıya imza attı.
ADIYAMAN (PERRE) - (Berfin GÜRBÜZ) - Adıyaman Milletvekili Doç. Dr. Resul Kurt, Star Gazetesi için kaleme aldığı köşe yazısında 6 Şubat depremlerinin ardından Adıyaman'da yürütülen yeniden inşa çalışmalarını değerlendirdi.
ADIYAMAN (PERRE) - (Şeriban ÖZÇAKMAK) - Türk Ocakları Adıyaman Şube Başkanı Doç. Dr. Kadir Güçlüer, 6 Şubat depremlerinin ardından yürütülen yeniden inşa süreci ve rezerv alan uygulamalarına ilişkin açıklama yaptı.
ADIYAMAN (PERRE) - Şeriban ÖZÇAKMAK-Berfin GÜRBÜZ - Adıyaman'da 6 Şubat depremlerinin ardından kurulan konteyner kentlerde tahliye süreci 30 Haziran'da sona eriyor. K-2B Konteyner Kent'te yaklaşık 3 yıldır faaliyet gösteren esnaf ise süre uzatımı talebinde bulunarak, yüksek kira bedelleri nedeniyle iş yerlerini taşıyacak imkanlarının bulunmadığını söyledi.
ADIYAMAN (PERRE) - Şeriban ÖZÇAKMAK - Adıyaman Belediyesi, 6 Şubat depremlerinde altyapısı hasar gören Hısnı Mansur Caddesi'nde içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının tamamlanmasının ardından asfalt serim çalışmalarına başladı.
ADIYAMAN (PERRE) - Şeriban ÖZÇAKMAK - Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesine bağlı Yukarı Nasırlı Köyü'nde BSK sıcak asfalt çalışmaları tamamlandı. Köy Muhtarı Mustafa Kaplan, 6 Şubat depremlerinin ardından büyük yıkım yaşadıklarını belirterek, asfalt yolun köy halkı için önemli bir hizmet olduğunu söyledi.
ADIYAMAN (PERRE) - Şeriban ÖZÇAKMAK - 6 Şubat depremlerinde ana hizmet binası yıkılan, ek hizmet binası ise ağır hasar alan Adıyaman Belediyesi, yapımında sona gelinen yeni hizmet binasına taşınmak için gün sayıyor. Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, modern ve depreme dayanıklı olarak inşa edilen binada incelemelerde bulundu.
ADIYAMAN (PERRE) - Emrah PARLAR - Adıyaman'ın Merkez ilçesine bağlı İncabağ (Şavşi) köyünde, 6 Şubat depremlerinde yıkılan cami minaresinin kalan bölümü leyleklere yuva oldu. Fotoğraf sanatçısı Ferit Gölgül tarafından görüntülenen manzara, doğanın yaşamı yeniden kurma gücünü yansıttı.
ADIYAMAN (PERRE) - Şeriban ÖZÇAKMAK-Berfin GÜRBÜZ - Adıyaman'da 6 Şubat depremlerinin ardından kurulan konteyner kentlerde tahliye süreci 30 Haziran'da sona ererken, K-2B Konteyner Kent'te yaşayan vatandaşlar, barınma sorunu yaşadıklarını belirterek yetkililere çağrıda bulundu.
ADIYAMAN (PERRE) - Berfin GÜRBÜZ- Adıyaman Valisi Abdullah Küçük, 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve yeniden inşa çalışmalarına başlanan tarihi Ulu Camii ile Kap Camii'nde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
ADIYAMAN (PERRE) - Şeriban ÖZÇAKMAK - Gazeteci ve siyasetçi Fatma Ulubey, 6 Şubat depremlerinin ardından deprem gerçeğinin unutulmaması gerektiğini belirterek, "Deprem bu coğrafyanın kaçınılmaz bir gerçeğidir. Adıyaman ve bölgemiz depreme karşı her zaman hazırlıklı olmalı" dedi.
ADIYAMAN (PERRE) - Berfin GÜRBÜZ- Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu yaptı. Kurt, özellikle 6 Şubat depremlerinden etkilenen vatandaşların hiçbir zaman yalnız bırakılmayacağını belirtti.
ADIYAMAN (PERRE) - Şeriban ÖZÇAKMAK - Adıyaman Basın Kartı Sahipleri Derneği Başkanı Murat Çeliker, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu yaptı. Başkan Çeliker, özellikle 6 Şubat depremlerinin ardından geçen 3 yıllık sürece dikkat çekerek, depremde hayatını kaybeden vatandaşları ve basın camiasını unutmadıklarını ifade etti.
ADIYAMAN (PERRE) - Şeriban ÖZÇAKMAK - Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torunoğlu, Kurban Bayramı mesajında birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu yaptı. 6 Şubat depremlerinin ardından Adıyaman'ın gösterdiği mücadeleye dikkat çeken Torunoğlu, "Milletimizin sergilediği dayanışma ruhu bizlere yeniden umut oldu" dedi.
ADIYAMAN (PERRE) - Berfin GÜRBÜZ- Osman Varol'a, 6 Şubat depremleri sonrası yürüttüğü çalışmalar dolayısıyla Besni Belediye Meclisi kararıyla "Fahri Hemşehrilik Beratı" takdim edildi.
ADIYAMAN (PERRE) - Şeriban ÖZÇAKMAK - Adıyaman'da İl Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı, 6 Şubat depremlerinde yıkılan Ulu Cami ile ağır hasar alan Kap Cami'nde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek, süreci yakından takip ettiklerini belirtti.
ADIYAMAN (PERRE) - Şeriban ÖZÇAKMAK-Berfin GÜRBÜZ - Adıyaman'ın Besni ilçesinde 6 Şubat depremlerinde yıkılan Yukarı Şehir Kooperatif Evleri'ne ilişkin davanın 5'inci duruşması görüldü. Mahkeme, eksik rapor nedeniyle duruşmayı 1 Temmuz'a erteledi. Depremde hayatını kaybeden aileler duruşma sonrası açıklama yaparak, "Devletimizden firari olan Şükrü İşitmen'in bir an önce yakalanarak getirilmesini istiyoruz. Muhtemelen İngiltere'de olduğunu tahmin ediyoruz. Hakkında kırmızı bülten çıkarıldı" ifadelerini kullandı.
ADIYAMAN (PERRE) - Şeriban ÖZÇAKMAK - 6 Şubat depremlerinde altyapısı büyük zarar gören Sümerevler Mahallesi'nde yürütülen çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Altyapı yenilemesinin ardından başlatılan asfalt ve üstyapı çalışmaları kısa sürede tamamlanacak.
ADIYAMAN (PERRE) - Şeriban ÖZÇAKMAK - Yunus Emre Mahallesi'nde yaşayan Tahir Sönmez, 6 Şubat depremleri sonrası evleri hakkında verilen çelişkili raporlar ve alınan yıkım kararı nedeniyle mağduriyet yaşayacaklarını belirterek, yetkililerden çözüm ve barınma desteği talep etti. Sönmez, "Burada 5 kişi yaşıyoruz. Yıkılma kararı verilen yerleri mutfak, tuvalet ve banyo olarak kullanıyorum. Burası olmadan yaşam mümkün değil" ifadelerini kullandı.
ADIYAMAN (PERRE) - Sibel TURAN-Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 6 Şubat depremlerinin ardından sağlıkta modernizasyon sürecinde önemli bir başarıya imza attı. Kentte ilk kez gerçekleştirilen koklear implant (Biyonik Kulak) ameliyatı, işitme engelli hastalar için umut ışığı oldu.
ADIYAMAN (PERRE) - Şeriban ÖZÇAKMAK - Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, 6 Şubat depremleri sonrası yeniden inşa sürecini mahalle mahalle sürdürüyor. "Mahalle Buluşmaları"nın ilk durağı Yeşilyurt Mahallesi olurken, vatandaşların talep ve önerileri doğrudan dinlendi, yeni hizmet yatırımları masaya yatırıldı.